Besplatna registracija

RK Nexe sjajnom igrom osigurao četvrtfinale SEHA Gazprom lige

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Sinoć smo mogli svjedočiti jednoj, možemo slobodno reći, antologijskoj utakmici naših Gromova koji su uspjeli ostvariti prvobitne planove i kvalificirati se u četvrtfinale SEHA Gazprom lige. Kao što znamo, početak sezone nije bio obećavajući zbog mnogo objektivnih razloga poput dolaska novih igrača kao i nedostatka vremena potrebnog za uigravanje, manjak službenih utakmica te neizostavne ozljede. No, RK Nexe je, na čelu s trenerom Hrvojem Horvatom, sve to uspio prebroditi i proći prepreku zvanu Eurofarm Pelister dok na putu ka polufinalu stoji još jedan veliki makedonski klub – RK Vardar, a prva utakmica je na rasporedu početkom ožujka. Tako smo danas uspjeli porazgovarati s trenerom Horvatom i jednim od junaka utakmice Mariom Tomićem.

„Odigrali smo dobru utakmicu, ekipa je ostala koncentrirana do kraja, a u drugom poluvremenu, sa sedam igrača, smo uspjeli „prelomiti” utakmicu u svoju korist. Nažalost, Mario Tomić je dobio jedan gadan udarac u glavu, ali ipak, ozljeda nije toliko ozbiljna te ćemo uskoro moći i dalje računati na njega. Pokazali smo jedan čvrsti karakter i momčadski duh pomoću kojeg smo prošli u daljnju fazu natjecanja i izbacili uvijek neugodnog protivnika. Bilo je lijepo za vidjeti ispunjenu dvoranu i znati da rukomet može napraviti takvu užarenu atmosferu. Vidjelo se da je Eurofarm dosta napredovao, a za očekivati je da će i dalje rasti tako da neće nikome biti lako u Bitoli. Slijedi nekoliko dana odmora, a zatim kreću pripreme pošto nas u četvrtfinalu SEHA Gazprom lige čeka još jedan jaki protivnik – rukometni klub Vardar te utakmica kupa u Sesvetama koja nam je, također, jako bitna. I na kraju ću se ponovno osvrnuti na Vardar i reći da su oni izuzetno jaka momčad, aktualni prvak Europe, ali, bez obzira na sve, jedva čekamo utakmicu pred našim vjernim navijačima te, naravno, i pobjedu.” – izjavio je trener Hrvoje Horvat.

Vidno raspoloženi Mario nam je rekao nekoliko riječi o samoj utakmici te o neugodnoj ozljedi. „U jednom trenutku dobio sam jaki udarac u glavu, udarac koji nije bio namjeran nego se dogodio u žaru borbe, a kasnije mi se protivnik i ispričao te nikome ništa ne zamjeram. Liječnici pretpostavljaju da sam zadobio i potres mozga, ali najvažnije je da se osjećam dobro i da ću sigurno biti spreman za predstojeće dvoboje. Kada sam čuo da smo prošli dalje odmah mi je bilo bolje, a u posjete mi je došao i predsjednik kluba Josip Ergović kojim se ovim putem zahvaljujem na željama za što brži oporavak, dok ću ove slobodne dane iskoristiti upravo za to. I uskoro se vidimo na parketu!”