Besplatna registracija

RK Nexe u pripremnoj utakmici pobijedio PPD Zagreb

Kategorija: Ostalo

S jučerašnjom utakmicom protiv PPD Zagreba Gromovi su nastavili niz pripremnih utakmica koje će im poslužiti za dvoboj protiv HC Bidasoa Iruna u 2. pretkolu EHF Euro lige.

Arena je po drugi put ovog ljeta ugostila ove dvije momčadi, a ovaj put RK Nexe odnio je pobjedu rezultatom 29:30. Također, Gromovi su dobili i prvo poluvrijeme 13:15.

Drugi dio utakmice bio je neizvjestan do same završnice kada je RK Nexe poveo te uspio zadržati prednost do kraja utakmice. Nakon ove “slatke” pobjede razmijenili smo nekoliko riječi s trenerom Hrvojem Horvatom.

“Ova pobjeda sigurno veseli, ali samo ime govori da su to pripremne utakmice i one nam služe samo kao priprema za idućeg protivnika, a pobjeda protiv ovakvog rivala uvijek je lijepa i ona daje određeno samopouzdanje.

Odigrali smo jednu hrabru i koncentriranu utakmicu, obranu još možemo unaprijediti jer je u određenim fazama igre pala koncentracija. Očito je da napredujemo iz utakmice u utakmicu i siguran sam da ćemo biti na vrhuncu baš protiv Španjolaca, odnosno, u 2. pretkolu EHF Euro lige.

Jedina stvar s kojom baš i nisam sretan je ta da smo primili 2,3 lagana gola, ali pohvala dečkima i još jednom smo pokazali da smo prava momčad i da iz dana u dan napredujemo.

Slijede nam pripremne utakmice prije kvalifikacijskog dvoboja protiv HC Bidasoa Iruna, a u njima ćemo doraditi još neke stvari u igri te očekujem daljnji rast.” – izjavio je nakon utakmice trener Horvat.