Besplatna registracija

RK Nexe želi normalan rukomet uz iste kriterije suđenja – Video analiza utakmice

Kategorija: Ostalo

Iako je prošlo već nekoliko dana od najvećeg derbija hrvatskog rukometa, između RK Nexe i PPD Zagreba i dalje se itekako priča o ovoj utakmici.

Ukoliko ste ju imali prilike pogledati, mogli ste lako zaključiti kako se ovaj veliki spektakl pretvorio u mnogo više nego je to trebalo biti. Vjerujemo kako bi sve prošlo bez puno pompe, još jedna pobjeda Zagreba, da se napokon nije odlučilo stati na kraj ovakvom suđenju, koji ujedno, traje već duži niz godina.

U regularnom dijelu utakmice RK Nexe je izgubio, ali je pitanje što je najveći razlog takvom raspletu i da li možemo uopće govoriti o regularnoj utakmici???

Prije svega, želimo naglasiti kako nam je drago da se ova utakmica prenosila u živo, jer je cijela Hrvatska javnost mogla vidjeti kakav kriterij su zauzeli suci prema domaćinima, a kakav prema gostima iz Zagreba. Nažalost, ovo nije prvi puta da se isto događa na hrvatskoj rukometnoj sceni, pa je RK Nexe odlučio napraviti svoju kratku video analizu utakmice u kojoj se jasno vidi ono o čemu je govorio predsjednik Josip Ergović, trener Hrvoje Horvat, a što su mogli vidjeti i svi u dvorani i televizijskom prijenosu HRT-a. Ovo su vidjeli očito svi osim možda onih koji su to najviše trebali, sudaca, koji su sudili po nekim čudnim kriterijima i kojima je očito promaklo puno toga, ali su itekako dobro vidjeli i to im je jako zasmetalo, veliko negodovanje publike i igrača na samom kraju ovog derbija. Koliko će se se još dugo tolerirati ovakvo ponašanje i kriteriji nismo sigurni, ali smatramo kako je rukomet lijep sport u kome treba pobijediti bolji, a ne onaj koji ima utjecaj na suce, a znamo kako bi se i u ovom slučaju trebalo raditi o ponajboljem sudačkom paru.

Kratku video analizu ove utakmice smo napravili s željom da se vidi kriterij o kome je tu i riječ, s tim da napominjemo kako je ovo samo mali dio koji smo izdvojili. Za sve greške ili previdi koje su učinjene za vrijeme utakmice bi trebali utrošiti kudikamo više vremena, a to bi predugo trajalo.

U video analizi se dakle lijepo vidi kakav je kriteriji suđenja bio, točnije o kakvom se jednostranom kriteriju radilo prema RK Nexe, a kakav je bio prema PPD Zagrebu. Igračima PPD Zagreba suci su dozvoljavali da igraju rukomet, što je hvale vrijedno, dok se, igračima RK Nexe, a pogotovo pivotmenu to nije dopuštalo tako da se dozvolila igra Zagrebu 6 na 5. Isto tako, i ovoga puta, kada je utakmica bila riješena i kada je Zagreb ostvario nedostižnu razliku, statistika se pokušavala izjednačiti. Dosuđivanje 2 minute Zagrebu u 50-tim minutama i žuti kartoni služe samo kako bi se što više zamazalo oči, a to je samo napravilo još samo veći cirkus i farsu od cijele priče.

Za kraj možemo još samo reći kako RK Nexe nekakve druge ekspertize ne zanimaju, jer se u Našicama rukomet igra već 60 godina i znamo dovoljno dobro kako nam je i na koji način suđeno. Znamo kako su prošle Zagrebove ekspertize kada su se isto tako na suđenje žalili Metković, Agram pa u krajnjoj liniji i rukometni klub Celje. Nas takvo što ne zanima, jer naša je jednina želja da se igra rukomet i da pobijedi klub koji je stvarno bolji, a da se ovakve stvari na hrvatskim terenima više ne gledaju. Lopta je okrugla i upravo je zbog toga sport lijep. Nekada pobjedi čak i lošiji ili onaj koji ima malo više sreće, ali baš da 27 godina lopta u rukometu nije okrugla to je teško za povjerovati.

Također nije loše za podsjetiti se:

https://sportnet.rtl.hr/vijesti/189924/pod-netovom-lupom/tragikomedija-iz-hrs-a-metkovicu-oduzeto-sest-bodova/?

Foto/Video: HRT