Besplatna registracija

Rukometni klub Nexe velikom pobjedom nad Vardarom uzeo nove bodove u SEHA Gazprom ligi – RK Nexe vs RK Vardar 42:26(18:14)

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Danas je u sklopu SEHA Gazprom lige u Našicama odigrana rukometna utakmica između RK Nexe i trenutno vodećeg na tablici grupe A Vardara iz Skopja. Uz ovako veliki klub kakav je Vardar i punu dvoranu kralja Tomislava, večer je bila i više nego odlična, a sve je začinjeno visokom pobjedom Gromova 42:26 (18:14).

Isto tako, ovu lijepu rukometnu poslasticu, začinila je i činjenica da RK Nexe danas ujedno slavi i 60. rođendan. Ovom prilikom želimo čestitati svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvitku rukometa u Našicama, a kako ih je kroz svih ovih 60 godina stvarno puno, nećemo izdvojiti nikoga već samo svima zahvaliti.

Današnja utakmica je bila po svemu posebna, jer osim odlične igre Gromova, pobjede, proslave 60. rođendana kluba, među brojnim navijačima su sjedili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, župan Ivan Anušić, te drugi uvaženi gosti iz drugih dijelova zemlje. Lijepo je za spomenuti dolazak na ovu utakmicu, ali i proslavu godišnjice kluba i izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara.

Rukometna utakmica između Nexea i Varadar krenula je vrlo dobro za domaćina te su uglavnom gosti lovili rezultat. U prvih 30 minuta posebno se istaknuo Marin Jelinić koji je Vardaru uspio već tada zabiti 5 golova, a odlični su bili i Mario Tomić i Saša Barišić Jaman, dok je i obrana dala svoj obol, uz već standardno dobrog vratara Moreno Cara koji je ubilježio 5 obrana.

Drugo poluvrijeme započinje za RK Nexe kao iz bajke te se već u 38 minuti Gromovi penju na +9 i rezultat 23:14, a iz minute u minutu razlika se još povećava. Dobar niz nastavlja odlični Mario Tomić, a pridružuju mu se i Halil Jaganjac, Marko Buvinić, Albin Eter, Ivan Dumenčić, Fran Mileta i Tomislav Severac, kao i svi ostali koji su pružili ovako dobru igru kakvu nismo već dugo gledali,  a na vratima je  ponovo bio odličan Mihailo Radovanović.

Čestitke svima na pobjedi, novim bodovima, ali i rođendanu kluba RK NEXE.

RK Nexe – RK Vardar 42:26 (18:14)
Dvorana kralja Tomislava, Našice

Suci: Marko Boričić i Dejan Marković
Delegat: Boris Ivanović

RK Nexe:
Lelić, Eter 3, Mileta 2, Barišić – Jaman 5, Dumenčić 3, Car, Buvinić 5, Radovanović, Jelinić 5, Vida 1, Severec 6, Pešić 1, Tomić 8, Jaganjac 3, Vozab, Pribetić
Trener: Hrvoje Horvat

RK Vardar:
Kukulovski 7, Dimitroski 1, Gashoski 1, Karpalevski 4, Duka 2, Angjelkovski, Krstevski 3, Jankovski 2, Jakimovski, Atanasovski 2, Angjelovski, Kjosevski 4, Kizic, Gogov
Trener: Stojan Petrushevski

Sedmerci: RK Nexe 3/3, RK Vardar 3/5
Isključenja: RK Nexe 8 minuta (Buvinić x2, Jelinić, Severec), RK Vardar 2 minute (Gashoski)