Besplatna registracija

Teško gostovanje u Novom Sadu – RK Vojvodina vs RK Nexe 29:23

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Otvaranje SEHA Gazprom lige u sezoni 2019./20. je bilo vrlo interesantno i vatreno, ali nažalost, i loše po naše Gromove. Iskreno, od ovakve utakmice, u kojoj su se našla dva vrlo izjednačena protivnika, ništa drugo nismo niti očekivali, a koliko je nezgodan protivnik Vojvodina, pogotovo na domaćem terenu, znali smo i prije. I sam trener Hrvoje Horvat je najavljivao kako se u utakmicu mora ući sa sto posto snage i koncentracije, te da će posao u Novom Sadu biti iznimno zahtjevan. Nažalost, RK Nexe niti ovoga puta u Novom Sadu nije imao sreće i nije uspio slomiti RK Vojvodinu koja je pobijedila s rezultatom 29:23. Iako se na početku utakmice ovakav scenarij nije očekivao, do njega je došlo te je RK Nexe novu sezonu započeo s porazom. Sada je vrlo važno da se iz svega izvuku dobre pouke te da se u slijedećem 2. kolu, koje se igra u Našicama, 08.09.2019. Nexe – Tatran ostvari i prva pobjeda.

Za kraj moramo ipak pohvaliti odličnog vratara Moreno Cara s čak 10 ubilježenih obrana, te dobrog Ivana Dumenčića s 4, Maria Tomića, Halila Jaganjca i novog Groma Fran Miletu s 3 zabijena gola.

RK Vojvodina – RK Nexe 29:23 (13:11)
Dvorana Slana Bara, Novi Sad
Suci: Petar Brunovski i Vladimir Čanda
Delegat: Jan Rudinsky

RK Vojvodina:
Ovčina 5, Milić, Mirković 1, Pribak 4, Ilić 2, Medurić 2, Perović, Ratković 3, Prodanović 4, Tomić, Stanković 1, Nikolić 5, Verkić, Milašević, Vučković, Sretenović 2
Trener: Boris Rojević

RK Nexe:
Eter, Mileta 3, Mrđenović, Barišić – Jaman 1, Dumenčić 4, Car, Sršen, Buvinić 3, Radovanović, Jelinić 2, Vida 2, Severec 1, Pešić 1, Tomić 3, Jaganjac 3, Pribetić
Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: RK Nexe 3/7, RK Vojvodina -/-
Isključenja: RK Nexe 2 minute (Mrđenović), RK Vojvodina 2 minute (Ratković)

Prvo poluvrijeme:

RK Nexe započeo je utakmicu vrlo dobro, te smo u samom startu preko Ivana Vide uspjeli prvi i zabiti gol. Isto tako uz odlične obrane Cara, Jaganjc, a nakon toga i Jelinić uspijevaju RK Nexe dovesti u 5 minuti na dva gola razlike. Vojvodina ipak vrlo brzo ponovo sve stavlja u početnu poziciju, te dolazi do izjednačenja, ali ponovo preko Dumenčića i Tomića u 13. minuti RK Nexe vodi s dva gola prednosti. Nekoliko promašaja na obje strane, nešto više na strani RK Nexea i ponovo se sve izjednačava i igra se gol za gol. Već tada se vidjelo da su obje momčadi odlučile uzeti bodove na prvoj ovogodišnjoj utakmici, pa nije bilo čudno gledati takvu borbenost s obje strane. U 24 minuti Vojvodina ima +2, te nakon nekoliko minuta posta na obje strane, ipak RK Nexe smanjuje prednost Vojvodne na minimalnu razliku i rezultat 11:10, a preko Buvinaća u 29 minuti ponovo dolazi do izjednačenja. Nažalost Vojvodina u 30 minuti ponovo zabija dva gola te se na odmor odlazi s 13:11. U prvom poluvremenu svakako moramo istaknuti odlične vratare na obje strane, s tim da je naš Moreno Car ubilježio već tada 8 obrana. Isto tako izniman učinak je imao i Ivan Dumenčić koji je u prvom poluvremenu ubilježio 4 pogotka.

Drugo poluvrijeme:

Iako smo imali priliku za smanjiti prednost, to nam nije uspjelo, već je u 32 minuti Vojvodina uspjela zabiti dva gola i ostvarila prednost od +3 i rezultat 14:11. U 35 minuti ponovo ne uspijevamo zabiti prvi gol u drugom poluvremenu, a to uspijevaju domaćini i po prvi put vode +4. U 36. minuti napokon, preko Halila Jaganjca RK Nexe smanjuje na 15:12. Ponovo Vojvodina zabija, ali vraća se RK Nexe te po prvi put u listu strijelaca upisuje se i Živan Pešić. U tim trenucima na teren ulazi novi Grom Fran Mileta koji iz sedmerca zabija i svoj prvi gol za 17:14. Car brani 9. puta, a izvrsni Dumenčić zabija svoj 5. gol na utakmici i smanje u 40. minuti na 17:15. Ponovo Vojvodina zabija, ali uz asistenciju Halila Jaganjca u strijelce se ponovo upisuje Ivan Vida. Nekoliko minuta se ponovo igralo gol za gol te rezultat u 47. minuti iznosi 21:18 pa trener Hrvoje Horvat traži minutu odmora. Nažalost, ništa posebno se ne mijenja, već Vojvodina samo povećava svoju prednost i približava se svojoj prvoj pobjedi u SEHA ligi. Nekoliko minuta prije kraja, Vojvodina ostvaruje nedostižnih +6 te na koncu utakmica završava s rezultatom 29:23 za domaćine.