Besplatna registracija

Unatoč porazu dosta optimizma uoči uzvrata

Kategorija: EHF kup

Rukometaši rukometnog kluba Nexe odigrali su jučer prvu kvalifikacijsku utakmicu, „prvih 60 minuta, prvo poluvrijeme” 2. pretkola EHF lige, te vrlo tjesno izgubili rezultatom 30:27 (14:14).

U vrlo zanimljivoj utakmici gdje su se u vodstvu izmjenjivali čas mi čas domaćini deblji kraju ipak je izvukao RK Nexe.

Utakmica je započela nešto slabije, s par golova razlike za Bidasoa Irun, ali Gromovi iz Našica vrlo su brzo to dostigli, te se iz minute u minutu igrao gol za golom, a na poluvrijeme se otišlo s izjednačenih 14:14.

Drugo poluvrijeme RK Nexe prebacio je u jaču brzinu i 10-tak minuta prije kraja vodio s +2.

Nažalost, koncentracija je pala, Irun je dosegao prednost, a u nekoliko zadnjih minuta ponovno prešao u vodstvo za konačni rezultat 30:27.

Kako je to sve izgledalo i koliko možemo biti zadovoljni s ovih prvih 60 minuta, rekao je trener Hrvoje Horvat:

“Za nama je prvih 60 minuta, prvo poluvrijeme 2. pred kola nove EHF lige. Poraz od tri pogotka, ali dosta zabijenih golova i uz veliki broj isključenja. Igrala se jedna tvrda i čvrsta utakmica u kojoj smo pokazali da možemo odlično parirati i ovakvom protivniku. Uspjeli smo voditi nekoliko puta tijekom utakmice, dva razlike u 50. minuti, pa unatoč porazu imamo dosta optimizma uoči uzvrata.

Svakako je za napomenuti i puno isključenja i to na našoj strani čak 16 minuta dok su oni dobili svega 2 minute, pa i taj kriterij treba biti malo zabrinjavajuć.

Isto tako vrlo neprijateljsko okruženje doživjeli su i naši navijači na tribinama, pa očekujem da stisnemo još jače i da to naši dečki vrate na uzvratu.

Uz snagu na terenu, bit će nam potrebna dodatna snaga na tribinama, jedno jedinstvo kako bi se učinio pritisak kakav su oni cijelu utakmicu radili nama. Ako tako budemo funkcionirali, dakle kao jedan – apsolutno im možemo parirati.

Raduje činjenica kako se konačno moglo vidjeti i malo gledatelja, pa se nadam da i u Našicama takvo što možemo očekivati.

To će nam biti vrlo važan faktor tako da se nadam da će nam i okolnosti dozvoliti da nam navijači budu vjetar u leđa, da rade pritisak od prve do zadnje minuta kakav smo i mi doživjeli kod njih.

Mi imamo jednu lijepu navijačku himnu, „Inati se Slavonijo” i mislim da je to sada pravo vrijeme da se pokaže tko smo i što smo i koliko smo zapravo veliki.

Također, veseli nas povratak Buvinića, iako su još malo neki bolovi prisutni, ali zube će svi stisnuti, a možda nakon dosta izbivanja budemo vidjeli i Tomića.

Trebamo jedino veliko srce, borbenost, hrabrost i zajedništvo kako bi uspjeli pobijediti ekipu kakva je ekipa Irun.

Oni su dosta strpljivi, znaju igrati ovakve utakmice, prošle godine su bili sudionici Lige prvaka tako da ćemo naše vrijednosti morati objediniti pa s razlogom i ja vjerujem u našu konačnu pobjedu.”.