7 isključenja Nexea i 1 Zagreba te 7 sedmeraca za Zagreb i 1 sedmerac za Nexe – Gromovi ipak nisu došli do finala KUPa Hrvatske

Danas je u Poreču odigrana prva polufinalna utakmica KUP-a Hrvatske u kojoj su se susrela dva najjača kluba PPD Zagreb i RK Nexe. Nažalost, RK Nexe nije uspio proći stepenicu više te u finale ide PPD Zagreb. Rezultat je na kraju utakmice iznosio 33:31 (17:15) za PPD Zagreb.

Moramo spomenuti kako je šteta što ovaj susret nije prenosila državna televizija, jer unatoč prijenosu na kanalu Planet Sport, ipak je premalo ljudi moglo uživo pratiti ovaj hrvatski derbi. Oni malobrojni navijači koji su se odvažili putem Poreča ili oni koji su imali ipak prilike gledati utakmicu na spomenutom kanalu vidjeli su što je dovelo do ovakvog rezultata u kome je finale KUP-a Hrvatske osigurao PPD Zagreb.

Sam početak utakmice bilo je vrlo dobar za naše Gromove i već tada se vidjelo kako je trener Hrvoje Horvat igrače RK Nexea itekako dobro pripremio za ovaj ogled. Odličnom obranom te vrhunskim izvedbama naših šutera, RK Nexe skoro cijeli prvi dio utakmice zasluženo vodi. Zagreb pokušava nešto, ali raspoloženi Jaganjac, Gadža, Buvinić te odlične obrane Cara uništavaju pokušaje Zagreba da povede ili da se odvoji na neku značajniju razliku. Ipak, na kraju prvog poluvremena Zagreb uspijeva doći do dva gola razlike te se na odmor odlazi s rezultatom 17:15 za Zagreb. Drugo poluvrijeme započinje vrlo furiozno od strane Gromova te nakon što stižu prednost, polako ponovo preuzimaju vodstvo i u jednom trenutku vodi s 20:22. Nakon toga igra se uglavnom gol za gol do 54 minute kada još imamo neku nadu jer  rezultat iznosi 29:29. Zagreb tada zabija dva gola i pravi razliku te nažalost, više od toga nije išlo. Na koncu utakmica završava s 33:31 za Zagreb te tako finale odlazi u njihove ruke.

Interesantna statistika

A sada malo o statistici koja je i više nego zanimljiva. Dakle, rukometni klub Nexe je dobio 7 isključenja, a PPD Zagreb svega jedno. Isto tako PPD Zagreb je imao 7 sedmeraca, dok je RK Nexe dobio samo jedno. Vrlo interesantno je kako je Zagreb upravo 10 golova zabio s igračem više, dok je RK Nexe s igračem manje zabio čak 7, a Zagreb niti jedan. Treba li ovo uopće komentirati? Zbog svega ovoga uvjereni smo, a i svi koju su gledali utakmicu da je upravo ovakva statistika bila i ključni faktor te odlučila o ishodu utakmice. Upravo zbog toga, moramo spomenuti kako su naši Gromovi itekako odigrali odličnu utakmicu i rezultatski bili na nivou.

Ovom prilikom bi posebno pohvalili Halila Jaganjca koji je večeras bio vrlo raspoložen s 11 golova u mreži Zagreba, a odlični su bili i Ante Gadža i Marko Buvinić s 5, te Marin Šipić s 4 i Ivan Vida s 3 te Mario Tomić s 2. Isto tako obrana je odlično funkcionirala, a pogotovo naš odlični Moreno Car koji je ubilježio 13 obrana. Također je za spomenuti i veseli činjenica da nam se na parket nakon dužeg izbivanja zbog ozlijede vratio i Mihailo Radovanović koji će vjerujemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolja i bolja karika Gromova.

Za kraj, još jednom ipak svima čestitamo na uspjehu koji je RK Nexe napravio i do sada, ali i na ovoj utakmici, jer se ipak očito više od ovoga nije moglo.

 

KUP Hrvatske – Polufinale
Žatika (Poreč)
PPD Zagreb – RK Nexe 33:31 (17:15)

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević

PPD Zagreb:
Ristanović, Vori, Ereš , Mrakovčić 4, Pavletić 3, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 10, Potočnik 1, Ravnić, Mandić 7, Hrstić, Bićanić 2, Vlah 3, Vekić, Kastelic 1

RK Nexe:
Lelić , Šipić 4, Gadža 5, Leban, Eter, Zrnić, Jaman, Car (13 Obrana), Buvinić 5, Radovanović, Jelinić 1, Vida 3, Lavrić, Tomić 2, Jaganjac 11, Celebi
Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: PPD Zagreb 7/7 (Sršen, Mandić 6/6), RK Nexe 0/1 (Jaman)
Isključenja: PPD Zagreb 2 minute (Kontrec), RK Nexe 14 minuta (Šipić, Jaman, Buvinić, Lavrić 2+2, Tomić 2+2)

 

Kompletnu statistiku možete pogledati ovdje:
Statistika PPD Zagreb vs RK Nexe