Besplatna registracija

Uz pametnu i koncentriranu igru može se dobiti i ovo prvo poluvrijeme u Španjolskoj

Kategorija: EHF kup

Pred rukometašima RK Nexe ponovno je velik izazov, možda i najveći u zadnjih nekoliko mjeseci.

Naime, u utorak u Španjolskoj odigrava se 2. pretkolo EHF lige i prva kvalifikacijska utakmica u kojoj se sastaju domaćin Bidasoa Irun i RK Nexe.

Iako se radi o prvoj utakmici na nju se odlazi s velikim apetitom. Svjesni smo naše kvalitete – znamo da uz pravilno i mudro odigravanje svih 60 minuta možemo doma s dobrim rezultatom.

Kakva je atmosfera u klubu i s čim će se sve najvjerojatnije susresti naši dečki na terenu rekao je glavni trener Hrvoje Horvat.

„Mi smo definitivno spremni za sutrašnju utakmicu.

Nažalost, ozlijede koje smo imali su malo poremetile ove dosadašnje pripreme i treninge, ali sada smo ipak svi zdravi, osim možda Maria Tomića koji još treba nekoliko dana za oporavak.

Svjesni smo kako nas očekuje jako kvalitetan protivnik i u utakmicu moramo uči maksimalno koncentrirani i strpljivi.

Iako je pandemija korone poremetila štošta, publika se polako vraća na tribine, pa prema zadnjim informacijama domaćini su u prodaju pustili 600-tinjak ulaznica.

To će sigurno biti jedan dodatan uteg, jer već dugo nismo igrali pred publikom, a uz to i ovi navijači su vrlo dobri poznavatelji rukometa koji rade kontinuirani pritisak, dakle svih 60 minuta.

Zbog toga nam prvenstveno treba pametna i strpljiva utakmica, pogotovo u obrani gdje ćemo igrati na granici dozvoljenog.

Moramo se postaviti kao da igramo u Našicama, jer se radi o vrlo važnom gostovanju koje može biti samo uvertira za Našice. Puno je izazova, ali sam uvjeren da će naša obrana pet jedan biti prava.

Upravo je obrana ono što bi trebalo učiniti razliku u ovoj igri, pa optimizma ne nedostaje. Zbog svega rečenog, na nama je da ostanemo mirni i pametni i da odigramo jednu jako, jako discipliniranu utakmicu.

Ovo je prvo poluvrijeme i tako i ulazimo u nju, ali već i sada želimo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti.

Mi za pobjedu kvalitetu imamo, tako da se iskreno nadam kako ćemo uspjeti održati koncentraciju svih 60 minuta, te se kući vratiti s pozitivnim rezultatom.” – trener Hrvoje Horvat.

Utakmicu Bidasoa Irun – RK Nexe možete pogledati sutra 22. rujna 2020. s početkom u 20:15 sati na Planet sportu.

Nedostatak većih i jačih utakmica osjećaju sigurno svi, i od igrača, ali i publike koja s nestrpljenjem čeka povratak u dvoranu.

Zbog toga, s veseljem možemo napisati kako će se, prema pravilima vezanima uz Covid-19, u Našicama u uzvratnoj utakmici u prodaju pustiti ulaznice. One će se moći kupiti isključivo putem web linka kojeg ćemo objaviti uskoro!

Sretno Gromovi!