Besplatna registracija

Vedran Zrnić završava svoju profesionalnu rukometnu karijeru, ali ostaje u Našicama i uz RK Nexe

Kategorija: Ostalo

Nakon pune 4 sezone u RK Nexe, 21 sezone aktivnog bavljenja rukometa i gotovo 30 godina na parketu, Vedran Zrnić, istinska sportska legenda hrvatskog rukometa odlučila je svoje tenisice „zakačiti o klin”. Vjerujemo kako nas ova njegova odluka nije previše iznenadila, jer znamo kako je rukomet stvarno iznimno zahtjevan sport te se rijetko koji rukometaš može pohvaliti tako dugom profesionalnom karijerom. Ipak, lijepa priča oko Vedrana Zrnića i RK Nexe nastavlja se i dalje, jer on ostaje i dalje u Našicama, uz nas, ali u jednoj od novih funkcija koje će sigurno itekako dobro doći našem klubu.

Kako bi ovu lijepu priču napisali kako treba, dobro je napisati barem nekoliko glavnih crtica što je sve Vedran Zrnić ostvario u svojoj dugogodišnjoj rukometnoj karijeri. Rođen je 26. rujna 1979. godine, u Zagrebu, rukometnom se počinje baviti od svojih najranijih dana, a njegov talent postaje vrlo brzo prepoznat od strane mnogih klubova u Hrvatskoj i diljem Europe. Igra na poziciji desnog krila, a od 1996. do 2001. igra u Badel 1862 Zagreb. Te godine prelazi u RD Prule 67 u Sloveniji gdje ostaje od 2004., a nakon toga prelazi u Gorenje Velenje gdje igra 2 sezone do 2006. Nakon Slovenije odlazi u Njemačku u VfL Gummersbach i tamo boravi punih 8 sezona, a poslije toga odlučuje se kratko 2013./2014. u Wisła Płock u Poljskoj. Nakon Poljske odlazi putem Beşiktaş u Istanbul, a na koncu svoje rukometne dane, nastavlja 2015. godine u RK Nexe te, kako sada i pišemo ujedno tu igra do današnjih dana te završava svoju bogatu i dobru rukometnu karijeru. Moramo isto tako naglasiti kako je kao član Hrvatske rukometne reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003., te srebrne medalje na Svjetskim prvenstvima u Tunisu 2005. i Hrvatskoj 2009., te na Europskom prvenstvu u Austriji 2010.  Za Hrvatsku reprezentaciju nastupio je čak 189 puta, a dobitnik je mnogih prestižnih nagrada, pa je tako dobio nagradu za najboljeg sportaša Grada Našica 2016. godine, a dobio je i državnu nagradu za šport „Franjo Bučar” kao najbolje desno krilo na Svjetskom prvenstvu 2011. godine.

Nakon toliko godina igranja rukometa i ovoj je priči morao doći kraj, koji to u stvari i nije. Naime, odlučio sam i dalje ostati u rukometu, točnije RK Nexe gdje ću od sada obavljati neke druge funkcije, ali van parketa. Upravo zbog toga što volim rukomet, što se cijeli život bavim s njime, želim se zahvaliti predsjedniku Josipu Ergoviću i RK  Nexe što su mi pružili priliku i povjerenje da nastavim raditi u klubu. Naravno, na meni je da pokušam biti isto tako dobar kao do sada na parketu, ovoga puta u pozadini kako bi RK Nexe u narednim sezonama bio još bolji te sam uvjeren kako ću to dobiveno povjerenje uspjeti i opravdati. Na svu sreću, iako je iza mene puno godina profesionalnog rukometa, prošao sam bez ozljeda i to je ono što će mi dati dodatnu snagu za daljnje korake u klubu. Svojim iskustvom sigurno ću moći pomoći klubu, igračima i svima onima koji to budu od mene očekivali, a vezani su uz RK Nexe. Upravo tako veliko rukometno iskustvo koje imam vjerujem da će dobro doći klubu, cijeloj momčadi, mlađim dečkima koji tek dolaze, te ćemo s njim još više unaprijedili sve ono što još nedostaje u RK Nexe. – rekao je među ostalim Vedran Zrnić.

Što o prestanku profesionalne rukometne karijere može reći Vedran Zrnić i kakvi su sve planovi Josipa Ergovića predsjednika RK Nexe možete poslušati u video prilogu koji slijedi.

Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti i čestitati Vedranu Zrniću ne samo za ono što je napravio za RK Nexe, Našice i županiju pa i Hrvatsku već i za rukomet u cjelini. Posebno nam je drago da ostaje i dalje uz RK Nexe, jer njegovo iskustvo će sigurno pomoći klubu da u narednim sezonama bude još bolji te da ostvarimo još više nego u prethodnim godinama.