VEGAR & HERCEG: „KONCENTRACIJA I NARAVNO – KONCENTRACIJA!“

Došlo je vrijeme i za utakmicu protiv Gorice, a pobjednik sutrašnjeg dvoboja igrat će na završnom turniru Kupa Hrvatske. Utakmica u našičkoj športskoj dvorani počinje u 19 sati.
U subotu, na utakmici protiv Varaždina, rukometni klub Nexe počastio je svoje navijače raznim darovima te novom pobjedom. Kako smo i najavili, sve kupljene ulaznice s te utakmice vrijedit će i za ovaj ogled s Goricom.
Polufinale Kupa je jedan u nizu ciljeva koji su postavljeni početkom sezone, sada smo na korak od realizacije i te zadaće.
Dio lijeve strane našeg napada zadužen je za najavu sutrašnje utakmice pa sada riječ prepuštamo Marinu Vegaru i Mirku Hercegu. Očekuje ih pet laganih upita…

Nakon nekoliko prvenstvenih iskušenja očekuje nas i utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske, sutra u 19 sati u Našicama igramo protiv Gorice…

Vegar – Nema predaha, idemo dalje. Ritam utakmica nam to određuje. Očekuje nas utakmica kupa protiv Gorice u kojoj želimo pobijediti i otići na završnicu u Umag. Mislim kako Gorica nije nimalo bezazlena momčad, morat ćemo biti vrlo koncentrirani u toj utakmici.
Herceg – Mislim kako ne bismo trebali imati problema protiv Gorice. Naravno, ukoliko u utakmicu uđemo maksimalno koncentrirani. Želimo pobjedu i plasman na završni turnir Kupa Hrvatske.

Prema onome što ste vidjeli i čuli u pripremi utakmice, s koje nam strane prijeti najveća opasnost?

Vegar – Gledali smo neke njihove utakmice i vidjeli kako su dobro posložena momčad, kvalitetna na svim pozicijama. Igraju dublju obranu pa se i za to posebno spremamo. Ponavljam, moramo biti maksimalno koncentrirani kako bismo izbjegli probleme. Igramo doma i uz podršku naših navijača očekujemo uspjeh.
Herceg – Analizirali smo protivnika. Igraju neobičnu, duboku 3-3 obranu. No, tijekom sezone smo se već susretali s momčadima koje su igrale takvu obranu pa vjerujem kako imamo rješenja i za to.

Podrška navijača do sada je bila neupitna pa vjerujemo kako će tako biti i sutra…

Vegar – Tako je. U subotu su bili fantastični pa isto očekujemo i sutra. Uopće ne sumnjamo u naše navijače i njihovu podršku.
Herceg – Iako je sutra radni dan mi vjerujemo u naše navijače, našeg osmog igrača. Očekujemo podršku i protiv Gorice, a mi ćemo dati sve od sebe kako bi oni uživali i u igri i u našoj pobjedi.

Komentar dosadašnjeg dijela Lige za prvaka…

Vegar – Mislim kako igramo dobro i kako sve ide prema planu. U utakmicama koje dolaze moramo igrati što bolje i što jače. Dobro smo pripremljeni za sva iskušenja, znamo što nam doigravanje donosi i što trebamo ostvariti.
Herceg – Imamo dvije pobjede i očekivani poraz od Zagreba. I planirali smo ta četiri boda iz prve tri utakmice. Za sada sve ide prema planu. U subotu nas očekuje gostovanje u Poreču gdje se nadamo nastavku pobjedničkog niza.

Ima li razočarenja ili iznenađenja ili su i ostali rezultati očekivani?

Vegar – Sve je očekivano. Znali smo kako je Varaždin dobra ekipa, Dubrava također. I Poreč će imati nešto za reći u ligi. Zagreb je standardno najkvalitetniji.
Herceg – Mislim kako je sve u granicama očekivanog, nema velikih iznenađenja.