Besplatna registracija

ZDENKO KORDI: „SVE U FUNKCIJU KOLEKTIVA!“

Kategorija: EHF kup

Zajedno s navijačima do uspjeha

Iza nas je deset utakmica SEHA Gazprom lige, uspješno smo apsolvirali i prvi izazov u EHF kupu. Ukupno smo odigrali 12 velikih utakmica uz šest pobjeda i isto toliko poraza. Porazi su bili velikom većinom minimalni i došli su u utakmicama protiv iznimnih protivnika – Veszprem, PPD Zagreb, Vardar, Meshkov, Tatran.
Rukometaše Nexea sada očekuje 3.pretkolo EHF kupa i dvije utakmice protiv francuskog Nantesa. Očekuje nas jedan od najvećih izazova sezone.
Zna to i trener Gromova, Zdenko Kordi

Da, to je sigurno jedan od najvećih izazova sezone. Sami smo si postavili cilj, ako je moguće, prolaska u skupine EHF lige. Taj je cilj postavljen i prije nego što smo saznali protivnika u 3.pretkolu. Na kraju smo dobili jednog od najjačih mogućih protivnika koji spada u gornji dom europskog rukometa. Nantes dolazi iz jake lige, oni su spoj reprezentativaca Francuske, Španjolske, Brazila, Argentine te još nekih zemalja. Kvalitetna su momčad koja ima širinu igrača. Uložili smo dosta truda u prikupljanje podataka i analizu njihove igre. Igrači će ovaj tjedan biti upoznati sa svime što sam im pripremio. Tražim detalje u kojima leže neke njihove slabe točke kako bi smo i tu našli svoju logiku. Oni jesu kvalitetni, ali i mi imamo svoje plusove i kvalitete. Želimo saznati gdje smo u odnosu na ekipu kvalitete Nantesa. Mi želimo nametnuti neke svoje principe, želimo iskoristi te neke njihove nedostatke. Na kraju ćemo vidjeti jesmo li u tome uspjeli.

Jedna od zvijezda vodilja moglo bi nam biti prvih 20 i zadnjih 10 minuta nedavne utakmice protiv PPD Zagreba…

Ja sam u principu zadovoljan našom igrom. Dobro radimo i ekipa dobro reagira. Imamo određenih pomaka u odnosu na prošlu sezonu, došli smo bliže jakim protivnicima. Nedostaje nam jedna velika pobjeda kako bi igrači još više vjerovali u taj rad i dobili dodatno zadovoljstvo. To bi onda bila odskočna daska za kvalitetniju razinu. Imamo još povremenih padova u igri, nismo svi na istom nivou i nije svatko identično raspoložen svaki dan. U utakmicama protiv Nantesa trebat će nam maksimalno podređivanje kolektivu i kolektiv je taj koji treba svakom pojedincu dati samopouzdanje i mogućnost odigravanja i iznad svojih sposobnosti. Angažman svakog pojedinca mora biti u funkciji kolektiva. Na taj način možemo anulirati eventualne padove u igri i imati bolji učinak.

Ono što će nam sigurno najviše trebati je puna dvorana i još glasnija podrška naših navijača…

Za sve je nas to na prvom mjestu prioriteta. Mi se i bavimo rukometom prije svega zbog publike. Naši nas navijači prate na izvanredan način. Njihova je podrška naše veliko zadovoljstvo. Iz utakmice u utakmicu naš je odnos sve bolji i nemamo što drugo reći nego veliko hvala. Želimo i dalje ići zajedno. Na utakmici protiv Zagreba njihova je podrška bila posebno izražena. I kada nas nije išlo ostali su uz nas. To nam jako puno znači. I ovom prilikom pozivam sve neka dođu u subotu na utakmicu. Igrat ćemo je zajedno i zajedno ćemo doživjeti i proživjeti još jednu vrhunsku rukometnu priredbu.

Utakmica Nexe-Nantes igra se u Našicama u subotu s početkom u 19 sati. Ulaznice za ovaj spektakl već su u pretprodaji u našičkim kafićima – Sport cafe, Roko i Radić. Cijena ulaznice je 20 kuna.
Osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme i dođite u dvoranu na vrijeme jer očekujemo veliku gužvu. Grla i dlanove čuvajte na sigurnom do subote, a onda ćemo ih svi maksimalno potrošiti kako bi Gromovi ostvarili što bolji rezultat.

IGRAJ NEXE ZA TE MOLIM, SRCE SAM TI DAO JA TE VOLIM!!