Besplatna registracija

VIKEND MLADIH GROMOVA 02.11./03.11.2019. – Nova triler utakmica u režiji Nexe2

Kategorija: Ostalo

Prva subota u mjesecu studenom bila je „radna” za ekipe Nexe2 trenera Ivana Tomičića te momčadi Dječaka A i Mlađih kadeta. Tako je Nexe2 na domaćem terenu ugostio ekipu Osijek2 u još jednoj neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici, a ekipe mladih Gromova su sudjelovale na humanitarnim utakmicama u Tuzli.

Prije stvarno uzbudljive utakmice koju je odigrao RK Nexe2 i Osijek 2, govoriti ćemo o gostovanju i dojmovima iz Tuzle. Tu smo razgovarali s trenerom mlađih kadeta Zoranom Krivošijom kao i trenerom Markom Blaževićem.

„U subotu smo bili gosti RK Sloboda iz Tuzle povodom stogodišnjice kluba, a ujedno i odigrali dvije humanitarne utakmice za dječaka Farisa Redžića koji je bio oduševljen događajem koji smo posvetili njemu i njegovoj borbi da što prije ozdravi. Tom prigodom ispred našeg kluba poklonili smo mu klupske rekvizite i dres našeg kluba sa njegovim imenom što su svi u dvorani burno pozdravili. Spomenut ćemo i rezultate koji su ovaj put bili u drugom planu, godište 06./07. je pobijedilo, dok je u utakmici godišta 04./05. pobjeda pripala domaćinima. Nakon toga naše ekipe obišle su centar grada i položile vijenac i odale počast poginulim civilnim žrtvama u zadnjem ratu na mjestu Kapija. Poslije toga domaćin nas je počastio ručkom i vrhunskim ćevapima u kultnom restoranu Limenka. Zahvaljujemo se izvrsnim domaćinima RK Sloboda i nadamo se i našem daljnjem druženju ovaj put u našem gradu.”

„Otišli smo u Tuzlu odigrati ovu humanitarnu utakmicu koja je odigrana u prijateljskoj atmosferi. I na kraju bih se svakako zahvalio domaćinima koji su nas, kao i uvijek, lijepo primili.” izjavio je nakon utakmice trener Dječaka A Marko Blažević.

NEXE 2 vs OSIJEK 2 31:27 (16:17)

Izvanredna utakmica je odigrana također u subotu u Našicama gdje je Nexe2 u 5. kolu 2. HRL ISTOK ugostio ekipu iz Osijeka. Utakmica je počela u 17:00 sati sa odličnim otvaranjem mladih Gromova. Već nakon nekoliko minuta domaćini vode s 5 golova razlike te se činilo da osječani nemaju nikakve šanse. No, tada slijedi nekoliko grešaka koje rezultiraju gubicima lopti te isključenjima i Osijek 2 pomalo stiže našičane, a prvo poluvrijeme završava u korist gostiju 16:17 i nastavak nije izgledao dobro za domaću ekipu. Tako počinje i drugo poluvrijeme, nastavlja se niz grešaka, ali s povremenim bljeskovima Greganića i Vulića Nexe kako-tako drži priključak.

A tada kreće fantastična igra u obrani i nevjerojatni potezi na golu Edija Vešligaja koji zajedno s napadom čine preokret i utakmicu završava rezultatom 31:27 u korist mladih Gromova. Ovom pobjedom Nexe2 i dalje ima isti broj bodova kao i prvoplasirana Slatina, ali zbog bolje gol razlike RK Slatina drži prvo mjesto u 2. HRL ISTOK. Iduće subote Nexe2 ide na teško gostovanje kod RK Đakovo.

Nakon utakmice smo razgovarali s trenerom Ivanom Tomičićem, a on je, između ostalog, izjavio sljedeće. „Opet ispada da igramo za publiku, da se trudimo da utakmice budu što napetije i zanimljivije za navijače. Prvenstva se osvajaju i kada se ne igra dobro poput ove današnje utakmice kada smo ipak došli do novih bodova. Nadam se da nam se neće u nekom trenutku to obiti o glavu i, moram reći, da nas je i sreća malo poslužila. Iduće kolo gostujemo u Đakovu koje slovi kao jedan od favorita uz nas i Slatinu pa mogu slobodno reći da će to biti najteže gostovanje u ovoj polu sezoni, ali svakako se nadamo pozitivnom rezultatu.„

Nekoliko riječi o ovoj napetoj utakmici imao je član pobjedničke ekipe Domagoj Vulić. „Dogovor u svlačionici je bio taj da uđemo „jako” u utakmicu, krenuli smo dobro sa 4 – 5 golova razlike u samom startu i činilo se da će sve biti super. Ali dogodio nam se pad u igri, sami vraćamo protivnika u utakmicu, a na poluvremenu gubimo jedan gol razlike. Tada smo skupili snagu, podigli smo nivo agresivnosti te zahvaljujući odličnim obranama našeg golmana došli smo do još jedne pobjede. Mišljenja sam da trebamo izvući pouke iz ove utakmice, da nam se ovakve greške više ne dešavaju.”

Zapisnik s utakmice možete vidjeti na ovoj poveznici:

Nexe2 – Osijek2