Besplatna registracija

VIKEND MLADIH GROMOVA 07.03./08.03.2020.

Kategorija: Ostalo

Prošli vikend bio je izuzetno uzbudljiv za sve ljubitelje rukometa – u subotu su Dječaci B gostovali u Županji te su se s polovičnim uspjehom vratili u Našice. Tako su u prvoj utakmici pobijedili domaćine RK Županju rezultatom 23:15, a nakon nje je uslijedio dvoboj protiv rukometnog kluba Ivan te zbog umora i pada koncentracije Našičani gube ovu utakmicu rezultatom 18:12. Subota je, također, bila aktivna i za ekipu Ivana Tomičića Nexe 2. Naime, oni su ugostili momčad iz Slavonskog Broda te došli do pobjede s velikih 13 golova razlike – 35:22. U nedjelju su mlađi kadeti gostovali u Županji gdje su upisali dvije rutinske pobjede i to protiv RK Cestorad rezultatom 27:17 te protiv domaćina RK Županja visokom gol razlikom 37:12.

Nakon gostovanja u Županji porazgovarali smo s trenerima Damirom Knežićem i Miodragom Kragojevićem, a oni su nam rekli svoje dojmove o odigranim utakmicama. „Drugi krug ovog proljetnog dijela išli smo na gostovanje u Županju, gdje smo po rasporedu imali dvije utakmice sa RK Županja i RK Ivan. Prvu smo utakmicu odigrali sa Županjom te odnijeli pobjedu. Od ovog kola novitet je u propozicijama natjecanja lige, da sada dječaci B igraju 2*20 minuta, umjesto dosadašnjih 2*15 minuta. Odmah nakon prve utakmice igramo druku sa starim znancima RK Ivan koje, u dosadašnjim ogledima, nismo uspjeli pobijediti. Očiti umor te pad koncentracije odrazili su se i na kvaliteti igre, te nam pobjeda i dalje ostaje nedostižna. No kao i s Osijekom s njima nas čeka još jedna utakmica pa se nadamo boljem rezultatu. No unatoč svemu i dalje držimo visoko treće mjesto na tablici. Na kraju bismo pohvalili igrače kao i roditelje na sportskom i kulturnom navijanju!”

Mladi Gromovi, nakon prošlog kola i triler utakmice u Slatini, ovo kolo su, naizgled, imali lakši posao. A nekoliko riječi o ovoj utakmici imao je i trener Nexe 2 Ivan Tomičić. „Bojali smo se ove utakmice zbog velikog psihičkog i fizičkog pražnjenja prošlo kolo. Ali igrači su odigrali jako dobru utakmicu i jako me veseli njihova reakcija. Od prve minute postavili smo se dominatno i prednost je iz minute u minutu samo rasla. Na kraju velika pobjeda, odradili smo dobru rotaciju i spremamo se za iduće kolo. Čestitke igračima na pobjedi, a protivniku na fer i korektnoj utakmici.”

Zapisnike s utakmica možete vidjeti na ovim poveznicama:

RK Nexe – RK Županja

RK Ivan – RK Nexe

Nexe 2 – Brod

RK Cestorad – RK Nexe

RK Nexe – RK Županja