Besplatna registracija

VIKEND MLADIH GROMOVA 09.11./10.11.2019.

Kategorija: Ostalo

Protekli vikend je bio bogat rukometnim događanjima. Tako su u subotu najmlađi Gromovi gostovali u Starim Mikanovcima, a ekipa Marka Blaževića, Dječaci A, je upisala dvije pobjede na gostovanju u Osijeku. Nažalost, to nije uspjelo momčadi Nexe2 koji su ubilježili prvi poraz u sezoni protiv momčadi iz Đakova.

Ova subota je bila aktivna i za najmlađe rukometaše koji su odigrali 4 službene utakmice u Starim Mikanovcima – protiv RK Ivan, RK Petrijevci, RK Tenja te RK Lipa. Našičani bilježe tri pobjede i jedan neriješeni rezultat i to protiv domaćina RK Ivan. O samim utakmicama i atmosferi nekoliko riječi su imali treneri Damir Knežić i Miodrag Kragojević. „Iza nas je drugo kolo Regionalne lige Mini rukometa – Istok. Ovaj puta domaćini su bili Stari Mikanovci. Od četiri predviđene utakmice, u tri upisujemo pobjedu, a sa domaćinom igramo neriješeno. Bilo je veselo, zanimljivo, a ponajviše minićima koji su uživali u igri. Od osam odigranih utakmica do sada, imamo 7 pobjeda i jedan neriješen rezultat, što je jako dobar rezultat. Pohvalio bih sve igrače na lijepoj i srčanoj igri te roditelje na kulturnom i sportskom navijanju, a posebno bih pohvalio domaćine, koji su nas ugostili više nego odlično! Svaka ekipa je imala svoj prostor, sendviče, voće, vodu i kolače osigurano od strane domaćina. Svaka čast na gostoprimstvu!”

Također, u subotu, ekipa Dječaka A je gostovala u Osijeku gdje su ostvarili dvije pobjede. „Na gostovanju u Osijeku smo odigrali 5. kolo HRLDA lige protiv ekipa Tenje i ekipe Mladost iz Donjeg Miholjca. U oba susreta smo bili dominantniji igrom u obrani i napadu, dečki su se držali dogovorenih stvari, odnosno, čvrsta i pokretna obrana i organizirani napad sa lijepim završnicama. Nosimo nova 4 boda i nastavljamo dalje po planu u našim ligaškim utakmicama.” izjavio je nakon utakmica trener Marko Blažević.

U nedjelju je Nexe2 gostovao u Đakovu na, što će se pokazati, najtežem gostovanju ove polusezone. Mladi Gromovi su sjajno krenuli u utakmicu te već nakon nekoliko minuta vode s tri gola razlike. Ali tada kreću greške Nexe2 i Đakovo odlazi na poluvrijeme s jednim golom prednosti – 17:16. I početak drugog poluvremena izgleda dobro za Nexe2, ali kod rezultata 21:19 ponovno rade tehničke pogreške što će Đakovo iskoristiti i, na kraju, pobjediti Nexe2 rezultatom 30:28 što je maldim Grmovima, nažalost, prvi poraz ove sezone.

Nakon utakmice imali smo priliku razgovarati s trenerom Nexe2 Ivanom Tomičićem koji je proanalizirao ovu utakmicu. „Što reći nakon prvog poraza u sezoni? Dobro smo otvorili utakmicu, imali vodstvo, ulazimo u malu krizu sto Đakovo koristi i na poluvrijeme domaćini odlaze s golom prednosti. Nakon poluvremena se ponovno vraćamo, vodimo, ali nekoliko tehničkih grešaka i Đakovo to dobro koristi. Na kraju moramo čestitati domaćinima na pobjedi. Iz ovoga poraza moramo izvuci greške i probati ih ispraviti. Prvenstvo je dugo i ovo kolo je pokazalo da tu ima mnogo „nagaznih mina”. Koliko smo skromni bili u pobjedama, tako skromni trebamo ostati i nakon poraza i jači izaći iz ove utakmice.”

Zapisnike s utakmice možete vidjeti na ovim poveznicama:

Zapisnik 1

Zapisnik 2