Besplatna registracija

VIKEND MLADIH GROMOVA 23.11./24.11.2019.

Kategorija: Ostalo

Vikend iza nas je bio aktivan za ekipe Nexe2 koji su u subotu na gostovanju svladali momčad iz Nove Gradiške, a nedjelja je bila u znaku Dječaka A te Mini rukometa. Nexe 2 je gostovao u Starom Petrovom Selu protiv jako dobre ekipe iz Nove Gradiške te su ih dobili rezultatom 29:25. Trener Ivan Tomičić je, zadovoljan igrom svoje ekipe, nakon utakmice izjavio. „Odlična utakmica naših igrača. Dominantna od prve minute pošto smo se dobro pripremili za protivnika i to prenijeli na teren. Pobjeda u nijednom trenutku nije bila upitna. Čestitke svim igračima na velikoj pobjedi protiv jako motiviranog domaćina. Ova utakmica nam treba biti vodilja kako trebamo izgledati svih 60 minuta na terenu. Tako nam ostaje još jedno kolo za koje ćemo se maksimalno pripremiti i već ovim putem pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu u subotu u 18h na utakmicu zadnjeg kola protiv Županje.”

Na domaćem terenu ekipa trenera Marka Blaževića prvu utakmicu je odigrala protiv RK Feniks te ih je lako dobila impresivnim rezultatom od 30:18. Druga utakmica protiv gostiju iz Valpova je bila puno napetija, međutim, i tu utakmicu su mladi Gromovi uspjeli završiti uspješno i to rezultatom 31:27.

Nakon utakmice smo porazgovarali s trenerom Markom Blaževićem koji se osvrnuo na igru svoje ekipe u obje utakmice. „Ovaj vikend smo domaćini i prvu utakmicu igramo protiv RK Feniks. Od prve minute vodimo i kontroliramo utakmicu. U prvom poluvremenu radimo dosta neprisiljenih pogrešaka i teško se rezultatski odvajamo. U drugom igramo puno bolje i rotiramo sve igrače i polako povećavamo prednost i uspijevamo odmoriti igrače za slijedeću utakmicu koju igramo odmah poslije.

Utakmicu protiv Valpova započinjemo dobro i vodimo 10-5. Valpovo zove time out i nakon toga smanjuju zaostatak. Mi se opet odvajamo, ali sredinom drugog poluvremena padamo u snazi i koncentraciji i nakon dva isključenja Valpovo izjednačava na 20:20. Igramo gol za gol i stižemo Valpovo koje ima gol prednosti. U zadnje dvije minute se uspijevamo odvojiti prvo na 2 razlike a nakon pogrešaka suparnika i na konačnih 4. Čestitao bih suparnicima na fer i korektnoj igri, roditeljima na gromoglasnoj podršci a posebna čestitka igračima za timski duh i zajedništvo.” – između ostalog je izjavio trener Blažević.

Jučer je i najmlađa selekcija bila na vrlo uspješnom gostovanju u Tenji. Tako su Mini rukometaši odigrali tri utakmice – dvije službene i jednu prijateljsku, a u sve tri su bili bolji od svojih protivnika. U prvoj utakmici su nadvisili ekipu iz Vinkovaca rezultatom 17:4, a druga utakmica je, također, bila uspješna za mlade našičane – pobjeda protiv Borova 16:11. Nakon toga je uslijedila i prijateljska utakmica koja je, pokazat će se, bila i najnapetija i to protiv domaćina RK Tenja gdje je ekipa iz Našica bila bolja s jednim golom razlike.

Zapisnike s utakmica možete vidjeti na ovim poveznicama:

Zapisnik 1