Besplatna registracija

Vikend mladih Gromova – Vrlo aktivne mnoge mlađe selekcije RK Nexe

Kategorija: premijer liga

Ovaj vikend bili su vrlo aktivni naši mladi igrač RK Nexe. Naime, uz velike pripreme rukometaša RK Nexe za 4. kolo SEHA Gazprom lige, ovog vikenda nekoliko utakmica odigrale su i mlađe selekcije.

Tako su u sklopu pripremnih utakmica u subotu u gostima u Novoj Gradiški igrali rukometaši RK Nexe2 protiv domaćina Nove Gradiške. U vrlo neizvjesnoj utakmici naši rukometaši su uspjeli ostvariti pobjedu rezultatom 28:31.

Isti dan 28.09.2019. igrala se i 1. Hrvatska rukometna liga dječaka B – Istok, za dječake 2008 godište i mlađe u kojoj su odigrane dvije utakmice i u kojima su u oba slučaja naši Gromići ubilježili pobjede. Nešto više o tim utakmicama rekao je trener Damir Knežić.

„Iza nas je vrlo popunjen odnosno utakmicama ispunjen vikend. Prvo smo u subotu išli u Požegu te igrali igrali ligu ( 1.HRLDB – Istok ). Po rasporedu smo imali dvije utakmice, sa RK Požega te novim klubom u našoj ligi RK Lipa iz Pakraca. Sa domaćinom RK Požega smo odigrali solidno te je pobjeda bila na našoj strani s rezultatom od 18:11. Ne znajući novog protivnika, u drugu utakmicu smo krenuli s maksimalnim angažmanom te je već na poluvremenu bilo 16:3 za Nexe.
Drugo poluvrijeme smo izrotirali igrače te smanjili tempo, te utakmica završava našom pobjedom od 23:5.” – rekao je trener Knežić te nastavio:
„Već idući dan u nedjelju smo otišli na “7. Međunarodni memorijalni rukometni turnir Zlatko Ivić – Čiva” u Valpovu, na koji se već tradicionalno odazivamo. Ove godine možemo slobodno reći da je turnir izuzetno narastao te da su ga prepoznali iz cijele Hrvatske i iz okolnih zemalja. U 2008 godištu je bila prijavljena 21 ekipa. O jačini svake grupe govori sama činjenica da su s nama u grupi bili državni prvaci od ove godine RK Maksimir Pastela te osvajači 3. mjesta na državnom prvenstvu GRK Varaždin 1930. Znamo i sami da nam fali ovakvih jačih utakmica te smo pokušali dati sve od sebe na turniru. Rezultatski nismo ostvarili nekakav reprezentativan rezultat ali iskustvo koje smo skupili je puno vrjednije. Od šest odigranih utakmica u grupnoj fazi, pobijedili smo u dvije te u jednoj odigrali neriješeno. Nažalost, to nije bilo dovoljno za daljnje natjecanje te smo tu završili. Pohvalio bih još jednom sve igrače kao i roditelje na sportskom i kulturnom navijanju!” – rekao je za kraj trener Damir Knežić.

  • RK Petrijevci : RK NEXE, 5:13
  • GRK Varaždin 1930 : RK NEXE, 15:10
  • RK Maksimir Pastela : RK NEXE, 9:0
  • RK NEXE : RK Požega, 11:3
  • MRK Sesvete 2 : RK NEXE, 11:7
  • RK NEXE :  RK Koprivnica NOA, 7:7

Kompletnu statistiku možete pogledati ovdje:

  • rk nexe
  • rk nexe

U subotu je igrala i 1. Hrvatska rukometna liga dječaka u kojoj su odigrane dvije utakmice i u boje smo također pobijedili.

„Igrali smo protiv ekipe RK D.Krtolica i ekipe Slavonski Brod,obe ekipe iz Slavonskog Broda.U prvoj utakmici smo uz puno napora i grešaka u napadu i obrani uspjeli sa minimalnim vodstvom pobijediti ekipu D. Krtolica. Utakmica je bila vrlo teška i većinom na strani Brođana, no unatoč tome uspjeli smo osvojiti 2 boda. U drugoj utakmici smo od početka utakmice ušli u dobar igrački ritam, dobro igrali i zatvarali obranu, te organizirano dolazili do golova u napadu, u konačnici utakmicu i držali pod kontrolom. Možemo biti zadovoljni, jer smo uspjeli u namjeri, odnijeli smo sva 4 boda iz Slavonskog Broda, te nastavljamo s pobjedničkom nizom u naše prvenstvu. Ovim putem želim žestitati dečkima na trudu i pobjedama koje smo ostvarili” – rekao je trener Marko Blažević.

Kompletnu statistiku možete pogledati ovdje:

  • rk nexe
  • rk nexe

Uz sve to moramo napomenuti kako je u Valpovu odigran i turnir za dječake 2010. godište u kojem smo također upisali tri pobjede, a samo jednu utakmicu u četvrtfinalu izgubili.

Turnir u Valpovu – Dječaci 2010. godište – 1/4 finale RK Nexe – RK Ivan Mikanovci 28.09.2019. Valpovo 8:11
Turnir u Valpovu – Dječaci 2010. godište RK NEXE – ŠR PERIHIL 28.09.2019. Valpovo 6:3
Turnir u Valpovu – Dječaci 2010. godište RK SLATINA – RK NEXE 28.09.2019. Valpovo 5:5
Turnir u Valpovu – Dječaci 2010. godište RK NEXE – MRK SESVETE 28.09.2019. Valpovo 11:7