Vrlo važna utakmica pred nama – 1/4 finale kupa Hrvatske RK Poreč vs RK Nexe

U Poreču se sutra (30.04.2019.) igra 1/4 finale Kupa Hrvatske, gdje se sastaju domaćin RK Poreč i RK Nexe.

Nakon nekoliko utakmica Lige za prvaka Hrvatske, pred našim rukometašima je još jedan vrlo važan susret u kome će Gromovi pokušati pobijediti domaćina RK Poreč, a samim time i doći u Final Four Kupa Hrvatske. Da bi postigli tu pobjedu, znamo kako će koncentracija sutra biti vrlo važna te da će svaki igrač RK Nexe morati dati sve od sebe. Važnost dobre obrane, a tako i brzog napada naglasio je i sam trener Hrvoje Horvat, koji je već danas s Gromovima u Poreču gdje se pripremaju za sutrašnju utakmicu.

Potrebna je krajnja ozbiljnost svih u ovoj važnoj utakmici

Znamo da je Poreču ovo glavni dio sezone i koliko vidimo, sve su karte stavili na ovaj Kup. Sama je završnica, iza nas su mnoge utakmice, kako u Hrvatskoj Ligi, SEHA Ligi i EHF kupu, ali pred nama je i ovaj vrlo težak, ali važan izazov. Poreč je domaćin i samim time im ova utakmica itekako puno znači, ali mi znamo naše kvalitete i zbog toga sutra moramo biti na visini i pravi u svim segmentima igre. Respekt prema protivniku je tu, međutim, vidjeli smo da kada se mi dobro postavimo i kada igramo pravu mušku i čvrstu obranu da se onda ipak pita nas. Vjerujem da će upravo sutrašnja utakmica te čvrsta, neprobojna i agresivna obrana, a lagani golovi biti naš zaštitni znak na ovom Kupu. Njihova obrana 3:2:1 je dosta nezgodna za razbijanje, a još kada znamo da se igra kod njih na njihovom terenu, lako je za pretpostaviti što nas sutra očekuje. Uopće ne očekujem lijepu utakmicu. Štoviše, sutra je za očekivati jednu ratničku, čvrstu rukometnu predstavu u kojoj su obje ekipe krajnje motivirane, agresivne i borbene te da će se o pobjedniku odlučivati u zadnjih par minuta. Dobro je za znati da su nam svi igrači na raspolaganju te očekujem od njih maksimalnu motivaciju i svjesnost o važnosti ove utakmice. Kup Hrvatske i Final Four nam je iznimno važan, a to je ujedno i jedan od ciljeva i želja svih u klubu od početka sezone. – rekao je među ostalim trener Hrvoje Horvat.

Za kraj, napominjemo kako se utakmica 1/4 finale Kupa Hrvatske igra sutra u Poreču s početkom u 19 sati,  a izravan prijenos ćete moći pratiti na HRS youtube kanalu.

SRETNO GROMOVI!!!