Besplatna registracija

Vrlo važna utakmica pred našim Gromovima

Kategorija: EHF kup

Prošle subote u Našicama je odigrana prva utakmica 3. pretkola EHF kupa gdje su Gromovi protiv Benfice, pred fantastičnom domaćom publikom, stekli prednost od četiri gola razlike. Naime, ove subote, 23. 11., se igra uzvrat u Lisabonu i, vjerujemo, ako RK Nexe ponovi igru iz Našica, Gromovi imaju siguran prolazak u skupni dio natjecanja. Tako su se predviđanja trenera Hrvoja Horvata obistinila kada je naglasak stavio na zajedništvu svoje ekipe u odnosu na kvalitetu individualnih igrača Benfice. Za lisabonski klub igraju neki od reprezentativaca svjetskih velesila u rukometu, ali to im ipak nije bilo dovoljno za pobjedu, a možemo slobodno i reći niti za igru na istoj razini.

Tako smo prije samog puta u Portugal razgovarali s trenerom Hrvojem Horvatom koji je pun optimizma i vjere u pobjedu kao i njegova ekipa.

“Svjesni smo da nas čeka jedna teška utakmica te da moramo odigrati oba poluvremena kao što smo odigrali prvo u Našicama. Benfica će sigurno odigrati defanzivniju utakmicu nego što je to bila ove subote pa ćemo morati biti oprezniji u napadu da ne ulazimo u prekršaje. Moramo zadržati visoki tempo igre sa dosta samopouzdanja te vjere u sebe i idemo samo na pobjedu. Ovu utakmicu ne smijemo promatrati kroz prednost od četiri gola razlike jer ako budemo igrali loše ni desetak golova razlike nije nikakva prednost. Opet ponavljam da moramo voditi brigu da ponovimo igru iz prvog poluvremena. Sutra krećemo put Lisabona tako da ćemo imati dovoljno vremena za aklimatizaciju i treninge. Atmosfera u ekipi je odlična, dečki su opušteni, a to govori da su sigurni u pobjedu tako da ćemo se vratiti doma s pozitivnim rezultatom.”

Sretno Gromovi!!!