Zahtjevan vikend mladih Gromova

Mladi rukometaši NEXE-a imali su aktivan i izuzetno naporan vikend. U dva su dana odigrali čak četiri prvenstvene utakmice u okviru Prve hrvatske rukometne U17 lige. U subotu se igralo u Đakovu, odigrane su utakmice redovitog 10. kruga. U prvom susretu mladi su Gromovi svladali ekipu Ivan Mikanovci rezultatom 25:24, a u drugoj su protiv domaćina Đakova “izvukli” neriješeni rezultat – dvoboj je završio rezultatom 26:26

Jučer su u Požegi odigrane prvenstvene utakmice zaostalog 5. kruga. Prvu utakmicu protiv ekipe Broda Našičani su izgubili s minimalnom razlikom 21:20, a u drugoj su utakmici uvjerljivo svladali domaćina Požegu s 29:22. Nakon ovih dvoboja i vrlo dobrih  rezultata razmijenili smo par riječi s trenerom Ivanom Tomičićem.

“Iza nas je opet ludi i jako naporan vikend. Prvo smo u subotu išli u Đakovo gdje smo odigrali redovni 10. krug, a već sutra smo igrali u Požegi tekme zaostalog 5. kruga, tako da smo u 24 sata odigrali 4 teške utakmice. Prvu smo utakmicu odigrali protiv RK Ivan Mikanovci, imali smo blagu prednost tijekom cijelog prvog poluvremena, no u nastavku ne uspijevamo zadržati koncentraciju i  protivnik se odvaja na 2 pogotka prednosti. Ipak, u zadnje 3 minute okrećemo rezultat i na kraju sretno pobjeđujemo iako smo promašili čak četiri sedmerca i nekoliko čistih situacija i kontri.

U drugoj smo utakmici igrali protiv fizički moćnije ekipe Đakova koja je u prvom poluvremenu imala prednost od 4 pogotka, ali velikom željom i htijenjem uspjeli smo se vratiti u utakmicu. Na kraju smo čak imali i napad za pobjedu koji na žalost nismo uspjeli realizirati pa je utakmica završila bez pobjednika.

Nedjelja donosi dvije nove utakmice – treća u kratkom vremenu protiv ekipe Broda pokazala je da smo se dan prije jako potrošili i ispraznili, ostali smo bez svježine i pozitivne energije. Uz nepovoljan rezultat i evidentni manjak energije uslijed nedostatka treninga, opet imamo problema s realizacijom sedmeraca. Od ukupno 6 uspijevamo zabiti samo jedan. Brođani igraju obranu protiv koje nemamo rješenja i na kraju zasluženo pobjeđuju s minimalnom razlikom 21:20.

Četvrta utakmica bila je dvoboj  protiv domaćina Požege, inače naših velikih prijatelja, kojima se i ovim putem zahvaljujem na pomoći. U protekla tri tjedna  pružili su nam ruku spasa kada su nam svi ostali zatvorili vrata. Popustili smo “ručnu” i odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj smo na kraju zasluženo i uvjerljivo pobijedili.

Ne bih htio da ovo zvuči kao nekakvo kukanje, ali ovo što moji momci rade je za naklon svakog rukometnog djelatnika. Odigrali smo 13 utakmica u samo mjesec dana – svih 13 tekmi odigrano je u gostima, bile su teške, ali lijepe i atraktivne. Treniramo 2 puta tjedno, vozimo se 100 km kako bismo odradili trening s obzirom da to u Našicama nismo u mogućnosti. Ova djeca, uz sve obveze koje imaju, gube pet sati u danu kako bi odradili jedan trening i jedino što mogu je zahvaliti se njima i njihovim roditeljima na strpljenju koje pokazuju. Svatko tko radi s djecom zna koliko je to teško za njih, ali oni sve to odrađuju sa smiješkom na licu jer barem na kratko dobivaju ono što najviše vole, a to je rukomet.

Od 13 klubova koliko ih igra ovu ligu, 12 ih trenira čak 5 puta tjedno, za razliku od nas koji zbog važećih epidemioloških mjera ne možemo koristiti sportsku dvoranu. Pored toga, iz nekoliko razloga nam nedostaju tri ključna igrača, tako da nam ligu U17 iznose tri igrača od 14 godina. Još jednom, moj naklon svim igračima. Nama je svaki odlazak na utakmicu velika pobjeda, a sama pobjeda je nagrada njima za trud koji daju i ulažu. I povrh svega, držimo 2. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Nadamo se boljim vremenima i živimo za trenutak da budemo kao i drugi, a to je da treniramo i igramo u svojoj dvorani.” – zaključio je na kraju trener Ivan Tomičić.