Besplatna registracija

Živan Pešić došao u Našice, potpisao ugovor te i formalno postao novi igrač RK Nexe

Kategorija: Ostalo

Nakon što je u petak održana godišnja redovna skupština RK Nexe, započelo je i uobičajeno vrijeme za odmor. Mnogi igrači, treneri, ali i većina onih koji su uključeni u rad rukometnog kluba Nexe, ako već nisu, planiraju gdje će provesti ove ljetne praznike, te tako napuniti baterije za sezonu koja je pred nama.

Kao što smo već prije napisali, nekoliko igrača je otišlo iz kluba, neki su svoje kopačke objesili o klin te se oprostili od profesionalnog rukometa, ali neki novi Gromovi upravo pišu i svoje prve retke u redovima RK Nexe. Jedan od njih, kojeg smo prije mjesec dana i predstavili je Živan Pešić, reprezentativac Srbije, dosadašnji igrač Španjolskog Ademar Leona.

Kako je i Živan sezonom 2018./2019. završio s igranjem u Španjolskom klubu, ukazala se prilika za posjet Našicama, a ujedno se sve poklopilo i s potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora s RK Nexe. Na potpisivanju je uz Živana Pešića bio i predsjednik Josip Ergović, a također uz njih, na novoj funkciji bio je i dosadašnji igrač RK Nexe Vedran Zrnić, koji se odnedavno prestao baviti profesionalnim igranjem.

Potpisivanje je upriličeno u Upravnoj zgradi Nexe Grupe, dok smo s Živanom Pešićem, po prvi puta obišli i Našice te porazgovarali o planovima koji su sada ispred njega i RK Nexe.

Od iduće sezone boje RK Nexe

Velika mi je čas što ću naredne tri godine nositi dres RK Nexea i nadam se da ću ispuniti očekivanja i kluba, ali i navijača koji to od nas i očekuju.

Prije nekoliko dana Španjolska, a sada nova sredina Slavonija, Našice

Moja je želja bila da poslije Ademar Leona, Španjolske, dođem nešto bliže u Europu, ali iskreno, nisam niti sanjao da ću doći baš ovako blizu kuće, dva sata vožnje. Kada je došla ponuda od RK Nexe, bez puno razmišljanja sam to prihvatio i to je sada iza nas što me iskreno veseli. Sve je dogovoreno vrlo brzo, ugovor je sada potpisan i sve ide onako kako sam želio.

Najznačajnije u karijeri

Rukometom sam se aktivno počeo baviti 2004. godine u rukometnom klubu Sintelon u Bačkoj Palanci i tu sam igrao do 2010. godine kada se selim u mađarski Veszprém. Tamo sam boravio dvije godine u drugoj ekipi, a nakon toga dvije godine u prvoj ekipi. Poslije Mađarske, odlazim u Sloveniju u Celje gdje sam imao peh, povredu prednjih križnih ligamenata, te da bih vratio svoju formu, u Celju raskidam ugovor i vraćam se u Srbiju. Prvo igram za Partizan, a nakon toga idem u Vojvodinu. Putem prilika ponovo sam se otisnuo dalje od kuće u Španjolsku i tu sam bio do ovog prelaska Našice u RK Nexe. Moram priznati kako sam stvarno zadovoljan kako je sve išlo i kako je napredovala moja rukometna karijera.

RK Nexe je klub koji raste iz godine u godinu

S mnogo prijatelja s kojima sam pričao, a koji su iz Hrvatske i koji su igrali u RK Nexe, svi su mi potvrdili sve najljepše o klubu. Sviđa mi se napredak koji je ostvaren u RK Nexe, klub raste iz godine u godinu i dobro je što je ljestvica postavljena tako visoko. I u sezoni koja je pred nama će se pokušati ući u Final four SEHA Lige, EHF Kupa, a važno se pokazati i na drugim natjecanjima u regiji i biti među prvima.

Igrači u klubu Nexe

Kratko je vrijeme kako sam otišao iz Španjolske, a sada je i odmor tu tako da nisam još stigao upoznati ekipu u RK Nexe. Naravno neke igrače znam, a prvenstveno mislim na mog suigrača iz mlađih dana iz reprezentacije Mihajla Radovanovića.

Našice simpatičan gradić

Grad Našice me podsjeća na moju Bačku Palanku iako je nešto manji gradić. Sigurno simpatično mjesto i vjerujem kako će mi tu biti vrlo lijepo. U blizini je i Osijek, a ni Zagreb nije daleko, a što mi je najbolje, blizu sam svojih pa mi je to sve nekako odmah dobro sjelo.

Navijači odlični, dvorana puna

Puno sam lijepih stvari čuo o navijačima i atmosferi koju mogu stvoriti za vrijeme utakmice. Dobra atmosfera i puna dvorana mogu itekako biti odlični uvjeti za igru. Isto tako čuo sam kako je rukomet broj jedan od sportova u Našicama i sve mi se to iskreno jako sviđa.

Odmor pa pripreme za novu sezonu

Nakon prvog sedmog malo ćemo se odmoriti, a onda vrlo brzo počinju pripreme i treninzi. Želja mi se sada dobro odmoriti, već danas idem za Bačku Palanku, pa onda tko zna kuda, ali vrlo brzo dolaze pripreme, turniri, rad i sve ono što sam do sada i radio, uz još jednu veliku dozu optimizma za svoju karijeru, RK Nexe i sve vezano uz rukomet u Našicama.