Gromovi izborili plasman u polufinale Kupa Hrvatske – HRK Gorica – RK NEXE 31:38 (13:19)

hrvatski kupSrijeda, 10. Travanj 2024.

Hrvatski kup – 1/4 finale

HRK Gorica – RK NEXE 31:38 (13:19)

GSD “Velika Gorica”, Velika Gorica

Suci:Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor)

Delegat: Zlatko Ladić (Sračinec)

HRK Gorica: Turčić (4 obrane), Ceković 2, Turkalj, Dujić 8, Čakarić, Solariček, Sorić (4 obrane), Laljek 4, Jozepović, Malin 2, Svržnjak 7, Barišić, Starčević 4, Cikatić 4

Trener: Matej Mišković

RK NEXE: Kuzmanović (11 obrana/3 sedmerca), Račić 1, Bakić 4, Vejin, Marguč 2, Car (3 obrane), Jotić 4, Manci Mičević 4, Velkavrh 1, Gadža 1, Štrlek 7, Tomić 3, Cenić 2, Cohen 2, Melić 5, Pribetić 1

Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Gorica: 4/7; NEXE: 3/3

Isključenja: Gorica: 4 minute (Starčević 2′, Cikatić 2′); NEXE: 8 minuta (Račić 2′, 2′, Bakić 2′, Štrlek 2′)Gromovi su večeras u Velikoj Gorici pobjedom nad domaćim HRK Gorica izborili nastup na završnici Kupa Hrvatske koja će biti odigrana u Poreču od 17. do 19. svibnja. Trener Veselin Vujović večeras nije mogao računati na suspendiranog Bezjaka i Luku Moslavca, koji je uganuo zglob na utakmici protiv Zagreba, no uz dosta rotacija zacrtani je cilj ostvaren i sada slijedi prirpema za prvenstvenu utakmicu protiv Sesveta u subotu u Našicama.

Pomalo smo nervozno otvorili utakmicu i dopustili domaćinima da se u 5. minuti utakmice odvoje na tri pogotka prednosti (4:1). Četiri su minute bile potrebne da se Gromovi poslože i zaigraju puno konkretnije u obrani i poravnaju rezultat na 5:5. Prvo vodstvo ostvarili smo u 13. minuti (8:9) i do kraja susreta prednost je samo rasla. Morao je reagirati domaći trener Mišković minutom odmora, no bez većeg uspjeha jer je zaostatak na razočarenje domaće publike lagano rasla. Velike zasluge za vrlo dobro prvo poluvrijeme ima vratar Dominik Kuzmanović koji je u prvih pola sata upisao devet obrana uz čak tri obranjena sedmerca. Odlično smo iskoristili vrlo dobro raspoloženog Kuzmu i sedam minuta prije kraja otišli na +4. Blagu dekoncentraciju u napoadu iskoristili su domaći rukometaši i mini serijom smanjili zaostatak na dva pogotka, no do odmora su Gromovi još malo pojačali tempo i prvi dio susreta okončali sa 6 pogodaka viška.

U nastavku Račić odmah podiže našu prednost na +7 (13:20), a Dominik Kuzmanović nastavio je i u drugom dijelu braniti odlično upisavši još tri sjajne obrane u nizu. Još jednom Gromovi odlaze na +7 (15:22) u 33. minuti, no nakon toga je uslijedilo nešto lošije razdoblje u igri naše momčadi. Ponovno smo radili greške u napadu što koriste domaći igrači i serijom 5:2 smanjuju zaostatak na -4 (20:24). S dva pogotka Štrleka opet smo na +6, a nakon toga Goričani se još jednom uspijevaju približiti na četiri pogotka zaostatka. No, to je bilo i najbliže u rezultatskom smislu. Sjajnog Kuzmanovića na vratima je zamijenio Moreno Car koji je upisao tri obrane, a naš je napad ponovno malo dodao gas i bez većih problema rutinski priveo utakmicu kraja.

Plasman na završnicu Kupa Hrvatske ostvarili su večeras i rukometaši vinkovčke Bjelin Spačve pobijedivši Poreč s 34:30. Zagreb je slavio na gostovanju u Trogiru s 40:28, a četvrti polufinalist je ekipa Sesveta koja je slavila u Osijeku s 33:29.

Gromovi će malo predahnuti, a nakon toga slijedi utakmica 6. kola Lige za prvaka protiv Sesveta u Našicama. Ulaz će za sve navijače biti slobodan i ne sumnjamo da će to biti još jedna sjajna rukometna predstava i prilika za uzvrat Sesvečanima za poraz na otvaranju Lige za prvaka. Vidimo se u subotu u dvorani.

 

Ključne riječi

HRK Gorica
Matej Mišković
RK Nexe
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima