Gromovi “zacementirali” Sesvete na +10 RK NEXE – MRK Sesvete 34:24 (14:15)

Paket24 Premijer ligaSubota, 13. Travanj 2024.


Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 6. kolo

RK NEXE – MRK Sesvete 34:24 (14:15)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Tihomir Kasunić (Karlovac)

RK NEXE: Kuzmanović (9 obrana), Račić, Bakić 2, Vejin 5, Marguč 4, Radovanović (4 obrane), Jotić 7, Manci Mičević, Gadža 3, Štrlek 2, Moslavac 6, Tomić 1, Cenić 1, Cohen, Melić 3, Pribetić

Trener: Veselin Vujović

MRK Sesvete: Perić (6 obrana), Čaprić, Hršak 5, Jelovčić 3, Dumenčić 8, Prpić, Tomić, Turčić, Raužan, Šuker, Gavrić 5, Godec 2, Finek, Ćuk, Lasan, Topić 1

Trener: Igor Vori

Sedmerci: NEXE: 6/6; Sesvete: 7/7

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Bakić 2′, Štrlek 2′, Moslavac 2′, Melić 2′); Sesvete: 14 minuta (Jelovčić 2′, Raužan 2′, Šuker 2′,2′, Gavrić 2′, Godec 2′, Topić 2′)

Crveni kartoni: Fahrudin Melić (NEXE)Gromovi su večeras ostvarili veličanstvenu pobjedu nadvisivši goste iz Sesveta s čak deset pogodaka prednosti čime su uspješno anulirali poraz na otvaranju Lige za prvaka i na najbolji mogući način pokazali da su bolja momčad.

Bila je to fantastična rukometna predstava, no u prvih trideset minuta utakmice opet se dogodilo puno nepredviđenih situacija. Već u prvoj minuti utakmice povrijedio se Borna Manci Mičević koji je nakon prodora nezgodno stao i zaradio distorziju zgloba desne noge – za njega je utakmica na žalost bila završena. Gostujuća momčad puno je odlučnije ušla u utakmicu i na krilima vratara Perića, koji je u prve dvije minute upisao tri obrane, prva povela. Do 15. minute igralo se u egalu i nijedna se momčad nije uspjela odvojiti na više od jednog pogotka, a sama završnica prvog dijela pripala je gostima koji su vrlo dobro stajali u obrani i spriječavali naše igrače koji su dosta nepovezano kreirali napade. Četiri minute prije kraja Sesvete su imale dva pogotka prednosti (13:15), a samu završnicu prvog poluvremena opet je obilježila jedna neugodna situacija. Nakon što su suci dosvirali prekršaj za NEXE, gostujući igrač Josip Topić nije sukladno pravilima odložio loptu već ju je pokušao zadržati, do njega je dotrčao Fahrudin Melić i pokušao mu uzeti loptu. U obostranom natezanju došlo je do konktakta uslijed kojega je Topić pao na pod kao pokošen, uz gromoglasno negodovanje našičke publike. Suci su na koncu dodijelili Meliću crveni karton, a Topić je zaradio samo isključenje što je uzrokovalo dodatnu salvu zvižduka i nezadovoljstvo gledatelje. Na odmor se otišlo s minimalnim zaostatkom (14:15).

U nastavku susreta kao da je na teren našičke sportske dvorane istrčala neka druga momčad NEXE-a. Od prve se minute vidjela ogromna želja i požrtvovnost i uz nevjerojatnu energiju stvari su vrlo brzo počele sjedati na svoje mjesto. Uz sjajnu podršku publike i fantastično navijanje, Gromovi su strpljivo gradili prednost. Razbranio se i vratar Kuzmanović što je dalo dodatni podstrek našim igračima tako da smo dvadeset minuta prije kraja susreta imali +4 (21:17). No, vrlo dobra mlada ekipa Sesveta nije ni pomišljala na predaju. Uspijevali su držati priključak na dva pogotka zaostaka, trener Vujović na vrata je poslao Mihaila Radovanovića koji je s nekoliko obrana još više užario atmosferu i svojim suigračima dao dodatni impuls da pokažu tko je gazda u Našicama. Do kraja utakmice publika je zaista mogla uživati u sjajnom rukometu, svaki se pogodak bučno proslavljao do posljednjeg sučevog zvižduka kada je na semaforu stajao rezultat 34:24. Uvjerljiva i apsolutno zaslužena pobjeda kojom smo se ponovno vratili u igru i što je još važnije, dodatno smo se napunili samopuzdanjem za utakmice koje slijede. Velike čestitke kompletnoj momčadi i stručnom stožeru i kapa do poda publici koja ima velike zasluge za večerašnju pobjedu!! Naši najefikasniji igrači večeras bili su naši vanjski igrači Lovro Jotić sa sedam, povratnik nakon lakše ozljede Luka Moslavac sa šest i Predrag Vejin koji je pet puta tresao mrežu gostiju. Vratarski dvojac skupio je 13 obrana (Kuzmanović 9, Radovanić 4).

Gromovi će malo predahnuti, a nova prvenstvena utakmica na rasporedu je već u utorak u Varaždinu.

Ključne riječi

Igor Vori
Ivan Dumenčić
Lovro Jotić
MRK Sesvete
Paket 24 Premijer liga
RK Nexe
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima