Nijemcima “prvo poluvrijeme” – RK NEXE – Rhein-Neckar Löwen 19:24 (11:13)

EHF Euro ligaUtorak, 26. Ožujak 2024.

EHF Europska liga – 1/8 finala play-off

RK NEXE – Rhein-Neckar Löwen 19:24 (11:13)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Miklós Andorka,Robert Hucker (Mađarska)

Delegat:Mihail Bashev (Bugarska)

RK NEXE: Kuzmanović (8 obrana/2 sedmerca), Račić 3, Bakić 1, Vejin 3, Marguč 4, Radovanović (1 obrana), Jotić, Manci Mičević 1, Gadža, Bezjak, Štrlek 1, Moslavac 2, Tomić 1, Cenić 1, Cohen, Melić 2

Trener: Veselin Vujović

Rhein-Neckar Löwen: Appelgren (9 obrana), Kirkelokke 3, Jacobsen, Knorr 6, More, Ahouansou, Jensen, Groetzki, Schefvert 1, Reichmann 7, Späth (1 obrana/1 sedmerac), Gislason, Birlehm, Andersen, Zacharias, Kohlbacher 7

Trener: Sebastian Hinze

Sedmerci: NEXE: 4/6; Rhein-Neckar Löwen: 4/7

Isključenja: NEXE: 2 minute (Cohen 2′); Rhein-Neckar Löwen: 0 minuta

Premala je bila večeras našička dvorana da bi primila sve ljubitelje rukometa koji su došli pogledati pravu rukometnu poslasticu. Gromovi su još jednom u europskom natjecanju ugostili odličnu Bundesligašku momčad Rhein Neckar Löwen sačinjenu od vrhunskih igrača i brojnih njemačkih reprezentativaca. Na žalost i ovoga puta slavili su gosti i na uzvrat, koji će biti odigran za tjedan dana u Heidelbergu, odlaze s pet pogodaka prednosti.

Sam početak utakmice pripao je Gromovima koji su poveli s 2:0 i tu su prednost držali do 11 minute kada su Nijemci uspjeli poravnati rezultat. Ponajviše zahvaljujući iskusnom vrataru Appelgrenu koji je poskidao nekoliko čistih udaraca. Uslijedilo je vrlo nervozno i nesigurno razdoblje u našoj igri što su gosti iskoristili i preuzeli vodstvo. U 16. minuti poravnamo rezultat na 6:6, no ubrzo se Nijemci ponovno odvajaju na najvećih +3 u prvom dijelu, a na odmor se uz dosta problema odlazi uz zaostatak od dva pogotka. Dopustili smo super kvalitetnoj njemačkoj momčadi da u prvih trideset minuta utakmice zabije samo 12 pogodaka, no na žalost i naš je učinak u prvom dijelu bio vrlo skroman.

U nastavku odlično je krenuo vratar Kuzmanović koji je na oduševljenje mnogobrojne publike uspio obraniti dva sedmerca Reichmanu te upisati još nekoliko obrana, no na žalost u napadu to nismo uspjeli kapitalizirati. Nedostajalo je malo mirnoće ali i malo sportske sreće, pogađali smo stative i vratnicu i promašivali iz čistih situacija ,što su gostujući igrači vrlo brzo kaznili i ponovno se odvojili najprije na četiri, a ubrzo i na pet pogodaka prednosti. Do kraja utakmice nismo imali rješenja za njemačke reprezentativce Knorra i Kohlbachera koji su večeras pokazali vrhunsku kvalitetu i zajedno sa svojim suigračima rutinski priveli utakmicu kraju. Pokušao je trener Vujović i s mladim Ognjenom Cenićem u napadu malo razdrmati iznimno čvrstu i pokretljivu obranu njemačke momčadi, no bez većeg uspjeha. Zaostatak na kraju mogao je biti i manji, no i u samoj je završnici susreta zadrhtala  ruka našim igračima i prva je utakmica pripala njemačkoj momčadi.

Uzvrat se igra za tjedan dana i moramo se nadati da će u tih 60 minuta neke stvari sjesti na svoje mjesto i da će nas malo popratiti i sportska sreća. Sve čestitke navijačima koji su večeras bili fenomenalni što su pohvalili i gostujući igrači istaknuvši kako ih je suigrač Halil Jaganjac upozorio da ih čeka paklena atmosfera i upravo se to i dogodilo.

 

 

 

Ključne riječi

EHF Europska liga
HC Rhein Neckar Löwen
Lovro Jotić
Mikael Appelgren
RK Nexe
Sebastian Hinze
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima