Pobjeda u slavonskom derbiju – Bjelin Spačva – NEXE 25:28 (10:13)

Paket24 Premijer ligaSubota, 23. Ožujak 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 3. kolo

RK Bjelin – Spačva – RK NEXE 25:28 (10:13)

ŠD OŠ “Bartola Kašića”, Vinkovci

Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Boris Čačić (Virovitica)

RK Bjelin Spačva: Zovak 1, Maroš 2, F. Mažurana 4, Greganić 1, Nađ, Žulj, Božičević, Matanović 7, Šrajer, Kolar, Lasić, Pekić, Kuže 6, Jakirčević, Arsić, Stojanović

Trener: Josip Mečić

RK NEXE: Kuzmanović (14 obrana/1 sedmerac), Račić 1, Bakić 2, Vejin, Marguč 1, Car (3 obrane/2 sedmerca), Jotić 3, Manci Mičević 5, Velkavrh 1, Gadža, Bezjak, Štrlek 2, Moslavac 3,  Tomić 3, Cohen 5, Melić 2

Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Bjelin Spačva: 3/6,  NEXE: 1/3

Isključenja: Bjelin Spačva: 2 minute (Nađ 2′); NEXE: 14 minuta (Račić 2′, Bakić 2′, Jotić 2′, Velkavrh 2′, Moslavac 2′, Tomić 2′, Cohen 2′)

Slavonski derbi večeras je pripao Gromovima koji su slavili u Vinkovcima u 3. kolu Lige za prvaka svladavši vrlo dobru ekipu Bjelin Spačve. Vrlo čvrsta i brza domaća ekipa dobro je parirala NEXE-u no bodovi odlaze u Našice. Odlično smo otvorili utakmicu i poveli s 3:0 u prvih pet minuta utakmice, no domaćim je rukometašima trebalo isto toliko vremena da poravnaju rezultat. Vrlo dobra i pokretljiva igra u obrani i ponovno vrlo raspoloženi vratar Kuzmanović omogućili su nam da se opet odvojimo, najprije na tri, a u 25. minuti i na najveću prednost u prvom dijelu od 6 pogodaka (6:11). U 27. minuti ostajemo bez dva igrača zbog isključenja, Jotić i Račić morali su po dvije minute prisilno predahnuti, no unatoč igračkom deficitu Jotić zabija za +5 (8:13). Do kraja prvog poluvremena domaći su rukometaši ipak uspjeli smanjiti zaostatak i na odmor se odlazi s tri pogotka prednosti za našu ekipu (10:13).

U nastavku utakmice opet dobro otvaranje naše ekipe, serijom 4:1 odvajamo se na +6 i tu smo prednost bez većih problema uspijevali održavati veći dio drugog poluvremena. Uslijedilo je opet nekoliko besprotrebnih isključenja što su domaći rukometaši uspjeli iskoristiti i prepoloviti zaostatak, no za preokret i eventualno domaće slavlje trebalo je ipak puno više. Gromovi su rutinski iskontrolirali utakmicu do kraja iako je prednost na kraju mogla biti i osjetnija da je bilo malo više priparanosti i koncentracije u samoj završnici. U svakom slučaju ostvarili smo novu pobjedu i upisali nove bodove i sada možemo mirno okrenuti pripremi za utakmicu u utorak protiv Rhein-Neckar Löwena u osmini finala EHF Europske lige. Trener Vujović večeras je odlučio malo poštedjeti Gadžu i Vejina, a nešto manju minutažu je odradio i Bezjak. U sastavu večeras nisu bili Sršen, koji je zadobio povredu palca lijeve ruke na utakmici u Mađarskoj te Pribetić zbog problema s ramenom. Odličan posao odradili su naši vratari Kuzmanović  koji je upisao 14 obrana uz jedan obranjen sedmerac te Moreno Car s 3 obrane uz dva obranjena sedmerca.

Nakon dobro odrađenog posla u Vinkovcima, vraćamo se u Našice gdje ćemo u utorak ponovno odmjeriti snage s uglednim Bundesligašem u čijim je redovima bivši Grom Halil Jaganjac koji se još uvijek oporavlja od ozljede ali doći će u Našice. Bit će to još jedna rukometa poslastica, pa ulaznice osigurajte na vrijeme i vidimo se u dvorani. Podrška s tribina bit će više nego potrebna.

Ključne riječi

Josip Mečić
Luka Moslavac
Marin Greganić
Paket 24 Premijer liga
RK Bjelin Spačva
RK Nexe
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima