Poraz u Švedskoj – IK Sävehof – RK NEXE 34:28 (17:15)

EHF Euro ligaUtorak, 05. Ožujak 2024.
  1. EHF Europska liga – Drugi krug, 4. kolo

IK Sävehof – RK NEXE 34:28 (17:15)

Partille Arena, Partille

Suci: Denis Bolić, Cristopher Hurich (Austria)

Delegat: Tadas Jansonas (Litva)

IK Sävehof: Berlin 2, Blanche 1, F. Möller 5, Roberts, Westby 3, Wedberg 6, S. Möller (15 obrana), Johansson, Durlanu, Norén, Spante 2, Brolin 2, Thorisson, Sandberg, Celander, Mittún 11

Trener: Michael Apelgren

RK NEXE: Kuzmanović (7 obrana), Račić 2, Bakić 1, Vejin 2, Marguč 1, Sršen 1, Radovanović (4 obrane), Manci Mičević, Velkavrh 2, Bezjak 1, Štrlek 4, Moslavac 5, Tomić 1, Cohen 1, Melić 4, Pribetić 3

Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Sävehof: 3/3; NEXE 2/2

Isključenja: Sävehof: 0 minuta; NEXE: 14 minuta (Bakić 2′, Sršen 2′, Manci Mičević 2′, Moslavac 2′, Cohen 2′, Melić 2′, Pribetić 2′)Na žalost, još jednom se iz Partille Arene vraćamo poraženi. Gromovi su večeras izgubili od domaćeg Sävehofa i drugi dio EHF Europske lige završavaju na 3. mjestu sa 7 bodova, pa će prolazak u 1/4 finale tražiti kroz doigravanje. Protivnik u dvije utakmice osmine finala bit će Bundesligaš Rhein Neckar Löwen. Prva utakmica play-offa bit će odfigrana 26. ožujka u Našicama, a uzvrat tjedan dana kasnije u Mannheimu. Šveđani će u dodatne kvalifikacije s druge pozicije, a direktan prolazak u 1/4 finale ostvario je danski Skjern koji je večeras slavio u Velenju s 29:24.

Prvih desetak minuta prvog poluvremena odigrali smo vrlo dobro, ostvarivši u tom razdoblju i najveću prednost od 3 pogotka u dva navrata. Na žalost, nakon toga smo napravili nekoliko vezanih tehničkih pogrešaka, a domaći vratar Möller ponovno je večeras bio izuzetno raspoložen i s dvije vezane obrane omogućio svojoj momčadi da uhvati priključak. Šveđani su u 16. minuti poravnali rezultat na 9:9, a nešto kasnije i poveli s 10:9 što je primoralo trenera Vujovića da pozove time – out. Uspjeli smo se pribrati i zaigrati puno agresivnije u obrani. Radimo seriju 4:1 i odlazimo na dva pogotka prednosti (11:13), no ponovno popušta koncentracija u našoj igri. U samo četiri minute zarađujemo dva isključenja što koriste domaći igrači i ponovno preuzimaju vodstvo pa se na odmor odlazi sa zaostatkom od dva pogotka (17:15).

Drugi dio utakmice otvorili smo loše – u prvom napadu primamo pogodak i zarađujemo novo isključenje (ukupno smo večeras s igračem manje igrali 14 minuta dok Šveđani nisu imali niti jedno isključenje!). Uz sve to još radimo i tehničku pogrešku u napadu pa Šveđani odlaze najprije na +3, a nakon dvije nove obrane Möllera i na visokih +5 (22:17). Dovoljno za alarm na našoj klupi i novi time-out. Pokušavao je Vujović razbiti ritam domaće ekipe obranom 5-1, u napadu smo pokušavali igrom 7 na 6, no sve su to uspijevali braniti igrači Sävehofa i dodatno kažnjavati pogocima na prazan gol. 12 minuta prije kraja imali su domaći rukoemtaši +6, no Kuzmanović je sada nanizao nekoliko obrana. Polako smo se vratili u igru smanjivši zaostatak na tri pogotka. Činilo se da smo konačno uhvatili pravi ritam i da će mladi igrači Sävehofa malo popustiti pod pritskom, no dogodilo se upravo suprotno. Četiri minute prije kraja domaća je ekipa imala opet prednost od 6 pogodaka, a s tolikom je razlikom i završila večerašnja utakmica u kojoj su zasluženo slavili domaći rukometaši koji će prolazak u četvrtfinale pokušati ostvariti u play – offu u dvomeču s TSV Hannover Burgdorfom.

Čestitke ekipi Sävehofa na večerašnjoj pobjedi kao i većem dijelu malobrojne publike koja je večeras došla pogledati utakmicu, no ovu je sportsku priredbu zasjenio ružan detalj. Skupina vrlo mladih navijača koji su bili smješteni u samom kutu gledališta neposredno uz teren od samog su početka ružno vrijeđali naše igrače uvredljivim psovkama na našem jeziku, što je na kraju izbacilo iz takta Fahrudina Melića kojemu su uz majku počeli vrijeđati i djecu, što je apsolutno neprimjereno i za svaku osudu. Na sreću, osim verbalnog duela nije došlo do ozbiljnijeg incidenta jer su “hrabri mladići” ipak malo ustuknuli, a i do Melića su odmah pritrčali njegovi suigrači koji su ga udaljili od tog dijela tribine.

Ekipa i stručni stožer te dio Uprave koji su doputovali u Švedsku ranim se letom preko Münchena sutra vraćaju u Hrvatsku. Ekipa će malo predahnuti, reprezentativcima slijede okupljanja već u petak i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, dok će se ostatak ekipe do nastavka natjecanja pripremati na Zlatiboru u susjednoj Srbiji.

 

Ključne riječi

EHF Europska liga
IK Sävehof
RK Nexe
Podijeli s prijateljima