Remi protiv Poreča – RK NEXE – RK Poreč 28:28 (13:10)

Paket24 Premijer ligaSubota, 20. Travanj 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 8. kolo

RK NEXE – RK Poreč 28:28 (13:10)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Nikola Knežević, Dalibor Tunuković (Vrpolje)

Delegat: Igor Barle (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović (8 obrana), Račić, Bakić 1, Marguč, Car (1 obrana), M. Moslavac, Jotić 2, Velkavrh, Gadža 4, Štrlek 4, L. Moslavac 6, Tomić 1, Cenić 1, Cohen 2, Melić 6, Pribetić 1

Trener: Veselin Vujović

RK Poreč: Muranović , Mataija, Krajcar 7, Rušnjak  1, Car, Boka, Vladić (7 obrana/1 sedmerac), Krupić 3, Malinarich 3, Andrić, Rađaković, Ćopić (2 obrane), Ivanković 3, Bajan 8, Jelić, Ljubić 3

Trener: Ilija Lovrinović Gromovi su doživjeli novi šok u prvenstvenom susretu 8. kola Lige za prvaka remiziravši večeras na svom terenu protiv ekipe Poreča, koja se još pokazala kao neugodan protivnik. Mlada momčad Ilije Lovrinovića iskoristila je sve što joj je večeras bilo ponuđeno i zasluženo se kući vraćaju s velikim bodom.

Početak utakmice očekivano je pripao Gromovima koji su se uz laganu početnu nervozu vrlo brzo uspjeli odvojiti najprije na +3 (5:2), a u 8. minuti bilo je već 7:2, pa je trener Ilija Lovrinović morao reagirati i pozvati prvi time-out. Očito je predah dobro došao gostima koji su se uspjeli resetirati i u 16. minuti smanjiti zaostatak na samo dva pogotka. Do kraja prvog dijela Gromovi su uz dosta problema držali prednost od 3 ili 4 pogotka i na odmor se odlazi s +3 (13:10.

Očekivalo se da će nastavak donijeti puno bolje izdanje domaće ekipe – nakon prve dvije minute povećamo prednost na +5 (15:10). No, stvari na žalost nisu krenule u tom smjeru. Naprotiv, nesigurnost i nedorečenost u napadu i vrlo mekanu i nedovoljno agresivnu igru u obrani iskoristili su gosti i malo po malo smanjivali zaostatak na krilima vratara Davida Vladića koji je nanizao tri obrane za redom. U 39. minuti trener Vujović morao je pozvati time-out jer su Porečani stigli na samo pogodak zaostatka (16:15). Na žalost, predah nije urodio plodom, ponovno griješimo u napadu i mlada ekipa Poreča pogotkom Krajcara poravnava rezultat na 16:16. Trenutni šok za našu ekipu kao i za malobrojne navijače bio je još veći samo minutu kasnije kada je ekipa Poreča prvi puta povela s 19:18, a nedugo zatim i 20:19. Dovoljno za dodatni angažman naših igrača koji najprije poravnavaju, a nakon sjajne obrane Kuzmanovića koji je Krupiću skinuo zicer i Bakiću iz kontre efektno zabija “frkom” za novo vodstvo 21:20. Atraktivna akcija probudila je pomalo uspavanu publiku koja je živnula na tribinama, no ekipa Poreča nije posustajala. Uslijedlio je novo poravnanje i dva puta su Porečani preuzimali minimalno vodstvo, a u 51. minuti odlaze na pomalo zabrinjavajućih +2 (22:24 i 23:25). Reagirao je već u 48. minuti trener Vujović iskoristivši svoj posljednji time out ne bi li razdrmao i probudio svoje igrače. Radimo mini seriju 2:0 i poravnavamo rezultat, pa je morao reagirati i gostujući trener Lovrinović koji je osjetio da je domaća momčad uzdrmana i kako bi pokušao dati posljednje savjete svojoj momčadi, koja je večeras čak mogla doći i do pobjede. Pet minuta prije kraja imali su gosti minimalno vodstvo, no uspijeva poravnati mladi Cenić, a nedugo zatim naš najbolji strijelac večeras Luka Moslavac dva puta zabija za minimalno vodstvo (27:26 i 28:27). Posljednje dvije i pol minute bile su pravi triler – ekipa Poreča nije uspjela realizirati svoj napad, a u 59. minuti Meliću udarac s krila skida vratar Vladić. Trideset i osam sekundi prije kraja utakmice posljednji tim-out pozvao je gostujući trener, Poreč je krenuo u novi napad u kojemu mladi Lucian Krajcar ponovno šokira našičku publiku i zabija svoj 7 pogodak za novo poravnanje. U posljednjem napadu koji je trajao 25 sekundi pokušao je za pobjedu zabiti Luka Moslavac, no lopta je na žalost završila u stativi i utakmica je završila bez pobjednika 28:28. Šok i nevjerica u domaćim redovima i erupcija oduševljenja u gostujućoj ekipi koja se u Poreč vraća s velikim bodom iz Našica.

Prije početka utakmice predsjednik RK NEXE Josip Ergović uručio je Vedranu Mataiji dres RK NEXE kojega je nosio dvije sezone igrajući u Našicama u znak sjećanja. Vedran je naime odlučio završiti svoju profesionalnu igraču karijeru i po završetku ove sezone otići u zasluženu igračku mirovinu. Vedrane hvala za sve i sretno dalje.

U idućem kolu u subotu 27. svibnja igramo protiv Bjelin – Spačve u Našicama u 19 sati.

Ključne riječi

Ilija Lovrinović
Luka Moslavac
Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka
RK Nexe
RK Poreč
Vedran Mataija
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima