Sve je spremno za novi rukometni spektakl u Našicama!

EHF Euro ligaPonedjeljak, 25. Ožujak 2024.

Sve je spremno za još jedan rukometni spektakl u Našicama. U sportsku dvoranu OŠ kralja Tomislava sutra ponovno stiže ugledni Bundesligaš Rhein-Neckar Löwen. Bit će to identična situacija kao i prije tri godine kada su se u osmini finala EHF Europske lige prvi puta susreli našički Gromovi i Lavovi iz Mannheima. Tada je u prvom susretu u Našicama slavila njemačka momčad s dva pogotka prednosti (25:27), a uzvratni je susret u Njemačkoj okončan bez pobjednika (27:27) pa su u četvrtfinale prošli domaći rukometaši. U redovima NEXE-a tada je igrao Halil Jaganjac, koji je po završetku sezone 2021/2022. karijeru nastavio upravo u Rhein-Neckar Löwenu, no nećemo ga ponovno gledati u Našicama. Halil je naime, do kraja sezone na rehabilitaciji od nove operacije ramena, pa njemačka momčad ne može računati na njega. Bez obzira na Halilov izostanak Löwen je i dalje iznimno snažna momčad u čijim je redovima nekoliko njemačkih reprezentativaca. Mladi vratar David Späth, vršnjak našeg Kuzmanovića, vanjski igrači Jurri Knorr i Philip Ahouansou, kružni napadač Jannick Kohlbacher te krilo Patrick Groetzky, a tu su i najbolji strijelac momčadi Niclas Kirkeløkke te legendarni Uwe Genzheimer. Imaju i Nijemci problema s ozljedama, pa tako u Našicama nećemo gledati švedskog reprezentativca Gustava Davidssona koji je povrijedio ruku.Iako Löwenu baš ne cvjetaju ruže u Bundesligi (trenutno su na 13. mjestu), nitko ne može sa sigurnošću reći da će ih pobijediti, istaknuo je uoči sutrašnje utakmice trener Veselin Vujović:

„Mislim da ne postoji niti jedna ekipa u Europi koja sa sigurnošću može reći da će pobijediti ekipu Rhein–Neckar Löwena, tako da njihovo gostovanje u Našicama dočekujemo s velikim respektom. No, u isto vrijeme imamo ogromnu želju i nadamo se da smo sposobni napraviti korak više i pokazati da možemo igrati protiv najjačih europskih momčadi. Želimo ostvariti naš prvi cilj a to je pobjeda u prvoj utakmici u Našicama, a onda ćemo se pripremati za uzvrat u Njemačkoj. Uvjeren sam da ne treba previše pozivati navijače i ljubitelje rukometa koji će doći iz svih krajeva Slavonije bodriti našu ekipu, a mi ćemo ime se odužiti dobrom igrom na terenu.”

Ante Gadža ovako je najavio sutrašnji spektakl u Našicama:

„Stigli smo do knock-out faze ovog natjecanja, pred nama su velike utakmice. Nadam se da će naša dvorana sutra biti prepuna, stiže nam više nego dobar protivnik i znamo da neće biti nimalo jednostavno. Odradili smo mini ciklus priprema na Zlatiboru, u susjednoj Srbiji, gdje smo se pripremali upravo za ove utakmice i nadam se da ćemo uspjeti ispuniti veći dio onog što smo zacrtali i da ćemo u ovom „prvom poluvremenu” u Našicama ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata u Njemačkoj. Pozivam sve naše navijnače da sutra dođu u što većem broju i bodre nas do novog velikog uspjeha.”

Nijemci su u Hrvatsku stigli danas letom iz Frankfurta za Zagreb, a odsjeli su u Osijeku. Večeras i sutra prije podne u Našicama će u dvorani OŠ kralja Tomislava odraditi treninge. Utakmica počinje u 20,45 sati uz izravan TV prijenos na sportskom kanalu Arena Sport1, no to neka bude posljednja opcija. Osigurajte ulaznice na vrijeme i svi u dvoranu, idemo ponovno napraviti atmosferu za pamćenje i pomoći našim Gromovima u važnoj utakmici!

Ključne riječi

Ante Gadža
EHF Eurospka liga
Halil Jaganjac
HC Rhein Neckar Löwen
RK Nexe
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima