Gromovi krenuli s pripremama za novu sezonu

VijestiSrijeda, 03. Kolovoz 2022.

Gromovi su jučer odradili prvi lakši trening čime su i službeno započele pripreme RK NEXE za novu natjecateljsku sezonu. Prvo okupljanje nakon više nego zasluženog dvomjesečnog odmora tradicionalno je upriličeno na nogometnom terenu Sportskog centra “Marko Bilandžić” u Feričancima. Preplanuli i sa širokim osmjesima na licima, igrači su se srdačno međusobno pozdravili, a prvo okupljanje nakon ljetne stanke popratili su i članovi Uprave i stručnog stožera na čelu s predsjednikom kluba Josipom Ergovićem. Dobro raspoložene i odmorne igrače uoči prvog treninga pozdravio je predsjednik Ergović, zaželjevši im prije svega puno zdravlja i što manje ozljeda te još jednu uspješnu sezonu. Plan i program priprema igračima je izložio trener Branko Tamše napomenuvši kako će pripremni dio biti kombinacija rada na tjelesnoj spremi i rada s loptom te odigravanje pripremnih utakmica, od kojih je prva na rasporedu već u subotu u Našicama kada nam u goste stižu rukometaši Osijeka.

Uz novopridošlog Marka Račića i Našičanima dobro poznatog Ivana Sršena, okosnica ekipe ostala je na okupu, što će sigurno biti jamac za dobru atmosferu na terenu i u svlačionici. Prvi lakši trening, koji je završio tradicionalnom partijom velikog nogometa na travi, s igračima je odradio kondicijski trener Mirko Krolo, koji će se intenzivno “družiti” s igračima u prvom dijelu priprema, kako bi ih što kvalitetnije pripremio za još jednu iscrpljujuću sezonu.

Prvi tjedan priprema Gromovi će odraditi u Našicama kombinirajući teretanu i dvoranu, a nakon toga se od ponedjeljka 8. kolovoza sele u susjednu Sloveniju gdje će se pripremati idućih deset dana. Odredište je Velenje, svima već dobro poznato mjesto u kojemu će igračima biti na raspolaganju sve što im je potrebno, a dogovoreno je i pet pripremnih utakmica (Krka, Trimo Trebnje, Dobrogea Sud Constanta, Slovenj Gradec i Sviš). Iz Slovenije Gromovi će mini pripremnu turneju nastaviti u Sarajevu, gdje ih očekuje nastup na pripremnom turniru 20. i 21. kolovoza, a iz BiH put će nastaviti dalje prema Makedoniji. U Skopju će 23. kolovoza biti odigran četvrtfinalni susret SEHA – Gazprom lige protiv domaćeg Vardara, a pobjednik iz ovog susreta nastupit će na završnom Final Four turniru u Zadru od 2. do 4. rujna.

Ključne riječi

Branko Tamše
Ivan Sršen
Josip Ergović
Marko Račić
RK Nexe
Sezona 2022/23
Podijeli s prijateljima