Gromovi očitali rukometnu lekciju Mađarima – RK NEXE – Balatonfüredi KSE 37:23 (18:10)

EHF Euro ligaUtorak, 01. Studeni 2022.

EHF Europska liga, grupna faza, 2. kolo

RK NEXE – Balatonfüredi KSE  37:23 (18:10)

ŠSD OŠ kralja Tomislava Našice, gledatelja: 2000

Suci: Eshref Beqiri i Ilir Krasniqi (Kosovo)

Delegat: Marjan Nachevski (Makedonija)

RK NEXE: Kuzmanović (12 obrana/1 sedmerac), Račić 1, Bakić 1, Mileta, Sršen 6, Radovanović 1 (10 obrana/2 sedmerca), Jelinić 4, Manci Mičević, Velkavrh 3, Severec 6, Moslavac 2, Kević, Tomić 1, Melić 6, Markušić 3, Pribetić 3

Trener: Branko Tamše

Balatonfüredi KSE: Kemény 1, Sretenović 4, Varga, Bóka 2, Szmetan 2, Németh 1, Gostović 2, Szöllosi 5, Tóth 1 (1 obrana), Andó (5 obrana), Dénes, Malinović, Hornyák 1, Szücs 1, Vajda 2, Brandt 1

Trener: László György

Sedmerci: NEXE 5/5;  Balatonfüredi 2/5

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Manci Mičević 2′,2′, Severec 2′, Pribetić 2′); Balatonfüredi: 4minute (Szücs 2′,2′)

Gromovi su večeras održali pravu rukometnu lekciju mađarskoj ekipi i ostvarili novu europsku pobjedu. Uz sjajnu podršku navaijača koji su ponovno ispunili dvoranu, našička je momčad odigrala fantastičnu utakmicu i na kraju slavila s ogromnih 14 pogodaka prednosti. Lavovski dio posla naši su dečki odradili već u prvih 30 minuta i na odmor otišli s velikih 8 pogodaka razlike, dopustivši Mađarima da zabiju samo 10 pogodaka. Iako smo već u ranoj fazi utakmice ostali bez Maria Tomića koji je zbog ozljede morao napustiti igru, ostatak je ekipe odigrao fantastično u obrani i super efikasno u napadu, tako da je gostujući trener već nakon 6 minuta igre morao pozvati time-out pri vodstvu NEXE-a 6:2. Uspjeli su se Mađari u dva navrata primaknuti tek na dva pogotka razlike, ali više od toga večeras super raspoloženi Gromovi nisu dopustili. Velike zasluge za večerašnju uvjerljivu pobjedu imaju naši vratari koji su izludili napadače Balatonfüredija. Kuzmanović je u prvih 30 minuta upisao čak 10 obrana, a Radovanović je dva puta ulazio u igru i dva puta zaustavljao udarce sa sedam metara. Miki je u drugom dijelu utakmice upisao još osam obrana iz igre te postigao i jedan pogodak na prazan gol, a jedan obranjen sedmerac uknjižio je i Dominik u nastavku, obranivši udarac Szmetana, koji je nakon obrane pokušao zabiti iz popravka no Kuzmanović je još jednom sjajno reagirao.

Naša je ekipa večeras dominirala svih 60 minuta demonstriravši super brz i atraktivan rukomet uz nevjerojatnu požrtvovnost u obrani. Zabijali smo sa svih pozicija, a publika je večeras doista mogla uživati u brojnim atraktivnim pogocima i efektnim asistencijama. Po 6 pogodaka zabili su Melić, Sršen i Severec, Jelinić je četiri puta tresao mrežu, a po tri su pogotka u večerašnju pobjedu ugradili i Velkavrh, Pribetić i Markušić. Pravi je užitak bio večeras gledati našu momčad na terenu, što nam svima daje za pravo da možemo očekivati još jednu odličnu europsku sezonu. U našoj grupi C večeras su španjolski Granollersi na svom terenu svladali Sporting s 32:29, a Skjern je slavio na gostovanju u Austriji svladavši domaći Alpla HC Hard s 32:27. NEXE je nakon 2 kola  vodeća ekipa s 4 boda, koliko imaju i Španjolci. U idućem kolu u goste nam stiže Sporting iz Lisabona, u utorak 22. studenog.

Ekipa neće imati puno vremena za slavlje i odmor, jer već u subotu slijedi nova utakmica u “Premijerki” – gostovanje u rukometnom gradu Metkoviću, pa se na put kreće već u četvrtak.  Bravo Gromovi!!

Ključne riječi

Balatonfüredi KSE
Branko Tamše
Dominik Kuzmanović
EHF Eurospka liga
Mihailo Radovanović
RK Nexe
Podijeli s prijateljima