Gromovi sretno stigli u Njemačku i večeras odradili trening

EHF Euro ligaPonedjeljak, 01. Travanj 2024.

Uskrsni blagdani za Gromove su završeni, rano jutros otputovali su u Njemačku gdje ih sutra očekuje uzvratni susret play-offa EHF Europske lige protiv Rhein-Neckar Löwena. Gromovi kreću u lov na zaostatak od pet pogodaka iz prvog susreta u Našicama u kojemu je puno stvari otišlo na stranu njemačke ekipe, pa je realno za očekivati da bi nas sutra uz puno bolje izdanje na terenu mogla malo popratiti i sportska sreća. No, sreću treba isprovocirati dobrom igrom što očekuje i trener Veselin Vujović koji priželjkuje bilo kakvu pobjedu i premda su realne šanse za prolazak porazom u Našicama poprilično umanjene, nada uvijek postoji.

Veselin Vujović:

“Ja sam i uoči prve utakmice u Našicama poželio da ostavimo dobar dojam i da na uzvrat u Njemačku otputujemo sa što boljim rezultatom. Evidentno da u tome nismo uspjeli jer imamo zaostatak od pet golova što sigurno nije dobar rezultat. U ovih nekoliko dana smo probali promijeniti neke stvari i želimo odigrati što bolju utakmicu, no svjesni smo da to neće biti nimalo jednostavno jer igramo na gostujućem terenu. Nastojat ćemo pobijediti i vjerujte da mi uopće nije važno s kolikom razlikom, jer bi nam ta pobjeda bila veliki motiv i jako važna za samopouzdanje uoči velikog derbija protiv RK Zagreb u domaćem prvenstvu. U svakom slučaju, u Njemačku ne idemo s bijelom zastavom i učinit ćemo sve da odigramo što bolju utakmicu.”

Optimističan uoči uzvrata bio je i jedan od naših najiskusnijih igrača Fahrudin Melić:

“Nakon prve utakmice u Našicama bili smo iskreno malo iznenađeni s popriličnim rezultatskim zaostatkom. I prije te utakmice znali smo da nam je protivnik odlična njemačka momčad koja puno ulaže i ima velike ambicije i to žele pokazati i kroz ovo natjecanje. Na uzvrat smo stigli s minusom od pet golova, što je dosta velika razlika, ali ujedno i dostižna ukoliko odigramo na potrebnoj razini i onako kako znamo i možemo. Očekujem da ćemo igrati puno bolje, pogotovo u fazi napada i prezentirati neke nove stvari koje bi nas trebale dovesti do situacija iz kojih ćemo zabijati golove. U ovoj utakmici praktički nemamo što izgubiti i upravo tako ćemo i nastupiti i pokušati ostvariti što povoljniji rezultat.”

Ekipa je večeras odradila trening u “Rhein-Neckar Löwen Trainingszentrumu” u Kronau, nedaleko od Mannheima, gdje će trenirati i sutra prijepodne, a utakmica će biti odigrana u SNP Domeu u Heidelbergu sutra u 20,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 1.

Ključne riječi

Podijeli s prijateljima