Gromovi stigli u Makedoniju, odrađen prvi trening

EHF Euro ligaNedjelja, 03. Travanj 2022.

Gromovi su sinoć krenuli na uzvratni susret osmine finala EHF Europske lige i danas prije podne sretno stigli na jug Makedonije, u Bitolu. Nakon prijeko potrebnog odmora, u poslijepodnevnim je satima odrađen i prvi trening u dvorani Sportskog centra “Boro Čurlevski”. Ne baš reprezentativno sportsko zdanje kojega je vidno nagrizao zub vremena, dvorana je izgrađena 1975. godine i prima 3700 gledatelja, ali nerijetko se na tribine nagura i puno veći broj navijača koji bučno navijaju od prve do zadnje minute. Kako smo doznali od naših domaćina interes navijača je izniman, tako da će atmosfera u dvorani sigurno biti paklena. To je uostalom i jedan od zaštitnih znakova RK Eurofarm Pelister, koje zdušno prati navijačka skupina pod nazivom Škembari. Iznimno bučni navijači domaće ekipe ime su dobili po vrlo popularnom jelu škembe-čorbi, odnosno filekima ili tripicama, kako se ovo gurmansko jelo naziva kod nas.

Trener Branko Tamše na put je poveo 19 igrača među kojima je nakon dužeg oporavka od ozljede i operacije koljena, u prvom sastavu i Janko Kević. Veseli nas da se Keva uspješno oporavio, što je pokazao u dva navrata zaigravši za drugu ekipu. Keva je i sinoć odigrao 20 minuta i u utakmici NEXE II – Borovo i ponovno pridonio još jednoj pobjedi mladih Gromova.

Atmosfera u ekipi je odlična, iako je put autobusom bio dug i naporan, rutinski su to odradili naši iskusni vozači Mela i Kruno. Unatoč umoru, vedrog raspoloženja ne nedostaje, a Gromovi će imati dovoljno vremena za odmor i aklimatizaciju te pripremu za uzvratnu utakmicu koja otvara vrata četvrtfinala EHF Europske lige. Iste ambicije imaju i Makedonci koji moraju nadoknaditi tri pogotka prednosti iz prve utakmice, a jučer su imali dosta tvrdu utakmicu domaćeg prvenstva na svom terenu protiv ekipe Ohrida. Pelister je inače vodeća ekipa makedonske Superlige, a pobjedom u prošlom kolu na gostovanju protiv Vardara, bit će im dovoljan samo bod za osvajanje prvog mjesta u utakmici s Vardarom u Bitoli 30. travnja. Uz uvjet da u posljednjem kolu svladaju Ohrid u gostima. Na titulu prvaka Makedonije u Bitoli se čeka punih 17 godina, a rivalitet između Pelistera i Vardara gotovo je identičan onom između NEXE-a i PPD-a Zagreb.

Utakmica se igra u utorak u 18,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 1.

 

Ključne riječi

Bitola
EHF Europska liga
HC Eurofarm Pelister
RK Nexe
Škembari
Podijeli s prijateljima