Poraz u Njemačkoj za častan oproštaj od EHF Europske lige – Rhein – Neckar Löwen – NEXE 31:29 (16:16)

EHF Euro ligaSrijeda, 03. Travanj 2024.

EHF Europska liga – 1/8 finala Play-off

Rhein-Neckar Löwen – RK NEXE 31:29 (16:16)

SNP Dome, Heidelberg

Suci: Kursad Erdogan, Ibrahim Özdeniz (Turska)

Delegat: Christian Kaschütz (Austrija)

Rhein-Neckar Löwen:  Kirkelokke2, Grupe, Jacobsen 1, Knorr 4, More 3, Ahouansou 2, Jensen, Groetzki, Schefvert 3, Reichmann 4, Späth ( 7 obrana), Gislason, Birlehm (6 obrana /2 sedmerca), Andersen 4, Zacharias, Kohlbacher 8

Trener: Sebastian Hinze

RK NEXE: Kuzmanović (6 obrana), Račić 1, Bakić 1, Vejin 7, Marguč, Car (11 obrana/1 sedmerac),  Jotić, Mičević 1, Gadža, Bezjak 7, Štrlek 3, Moslavac 2, Tomić 3, Cenić , Cohen, Melić 4

Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Rhein-Neckar Löwen: 2/3 ;  NEXE: 5/7

Isključenja: Rhein-Neckar Löwen: 6 minuta (Kirkeloke 2′, More 2′, Schefvert 2′);  NEXE: 6 minuta (Bakić 2′, Manci Mičević 2′, Tomić 2′)

Europska priča za ovu sezonu je završena – časnim porazom u uzvratnom susretu Play-offa 1/8 finala EHF Europske lige od Rhein Neckar Löwena, Gromovi se opraštaju prije četvrtfinala i sada se mogu okrenuti domaćim obvezama. Nema puno vremena za odmor i dubinske analize, jer već u nedjelju u Našice stiže RK Zagreb – slijedi najveći hrvatski rukometni derbi.

No, okrenimo se još malo večerašnjoj utakmici koja je bila posve drugačija od one prve u Našicama prije tjedan dan. Naša je momčad izgledala puno bolje i moglo bi se reći da večerašnji poraz nije stvarni omjer snaga našičke ekipe i uglednog Bundesligaša. Gromovi su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojemu nisu dopustili domaćim Lavovima da se odvoje na više od tri pogotka. U 21. minuti lovimo priključak na -1 što je natjeralo trenera domaće momčadi da pozove time out. No, predah nije urodio plodom jer već u idućem napadu Predrag Vejin poravnava na 13:13. Na vratima je stajao Moreno Car koji je nanizao nekoliko obrana i omogućio Luki Moslavcu da zabije za vodstvo 14:13, a odmah nakon njega večeras izuzetno raspoloženi Vejin zabija za +2 (14:16). Igrala se 28. minuta i bila je to sjajna situacija za našu ekipu, no do kraja prvog dijela uslijedila je mala crna rupa. Radimo tehničku grešku, Bakić skrivljuje sedmerac i zarađuje isključenje i Nijemci odlaze na +1, a nakon nove tehničke pogreške u samoj završnici prvog poluvremena Knoblacher poravnava na 16:16. Prava šteta, jer bilo je to razdoblje u kojemo smo na terenu izgledali odlično i nadmoćno, no nedostatak koncentracije ponovno je uzeo danak.

U nastavak susreta ulazimo dobro i nakon 11 minuta ponovno smo imali +2 (20:22), no opet radimo nekoliko tehničkih grešaka i vraćamo Löwen u život koji poravnava rezultat u 44. minuti, a n 4 minute kasnije odlaze na +3. Do kraja utakmice ne uspijevamo više uhvatiti pravi ritam i odlična njemačka ekipa nošena prepunim gledalištem rutinski privodi utakmicu kraju i odlazi u četvrtfinale. Nama ostaje žal za propuštenim prilikama ponajprije u prvoj utakmici u Našicama, a dosta toga moglo se okrenuti i večeras, no fortuna je ponovno pomazila njemačku momčad.

Gromovi se danas letom iz Frankfurta vraćaju u Zagreb odakle će autobusom za Našice. Slijedi malo odmora pa priprema i potpuni fokus na okršaj protiv Zagreba u nedjelju u 19 sati.

 

 

Ključne riječi

EHF Europska liga
HC Rhein Neckar Löwen
RK Nexe
Sebastian Hinze
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima