Gromovi još jednom bolji od Slovaka – RK NEXE – MŠK Považska Bystrica 35:28 (19:15)

EHF Euro ligaUtorak, 21. Studeni 2023.

EHF Europska liga, 4. kolo

RK NEXE – MŠK Považska Bystrica  35:28 (19:15)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: William Weijmans, Rick Wolbertus (Nizozemska)

Delegat: Gergely Vattay (Mađarska)

RK NEXE: Kuzmanović (10 obrana/1 sedmerac), Bakić 1, Hromin, Vejin 6, Marguč 8, Car (2 obrane), Sršen 2, Jotić, Manci Mičević, Velkavrh 1, Bezjak 1, Štrlek 3, Moslavac 5, Tomić 2, Javorček 1, Pribetić 5

Trener: Branko Tamše

MŠK Považska Bystrica: Machac 5, Sloboda 1, Bystricky, Kovačin (5 obrana), Petrik, Chabada, Jurak 1, Duriš 9, Durana 2, Stefina, Urik, Briatka 3, Vallo 6, Kvaššay, Valašek, Galik 1 (3 obrane)

Trener: Vaclav Straka

Sedmerci: NEXE: 4/4; Považska Bystrica: 3/4

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Hromin 2′, Jotić 2′, Manci Mičević 2′, Štrlek 2′); Považska Bystrica: 4 minute (Jurek 2’2′)

Pobjednički niz je nastavljen novom europskom pobjedom u grupnoj fazi EHF Europske lige – Gromovi su još jednom nadvisili slovačku momčad iz Považske Bystrice i tako i matematički osigurali prolazak u daljnju fazu natjecanja. Gosti iz Slovačke unatoč visokom porazu u prvoj utakmici na svom terenu prije tjedan dana, večeras su u Našicama su krenuli vrlo žustro i poglavito u prvom poluvremenu stvarali dosta problema našoj obrani. Imali su Slovaci u nekoliko navrata i minimalno vodstvo, no Gromovi su vrlo brzo uspostavili kontrolu odvojivši se u 13. minuti na tri pogotka prednosti. Najveću prednost +6 u prvom poluvremenu Gromovi su imali u 26. minuti (18:12), no do odmora su Slovaci uspjeli smanjiti zaostatak.

U nastavku utakmice puno čvršća i pokretnija igra u obrani koja nam je omogućila da se vrlo brzo odvojimo na sigurnu razliku koju su naši igrači bez većih problema kontrolirali do samog kraja utakmice. U takvoj situaciji trener Branko Tamše odlučio je maksimalno izrotirati momčad, pa su nešto europskih minuta dobili i mladi Gromovi Loris Hromin i Stjepan Javorček, koji je uspio zabiti i jedan lijepi pogodak na oduševljenje brojnih navijača. Naš najefikasniji igrač večeras bio je Gal Marguč koji je postigao osam pogodaka, vrlo su ga dobro popratili i Predrag Vejin koji je zabio šest te Luka Moslavac i Gianfranco Pribetić koji su mrežu Slovaka tresli po pet puta. Iako su nas naši Gromovi pomalo i razmazili s efikasnošću i uvjerljivim pobjedama, večerašnji krajnji rezultat nije bio dvoznamenkast kao u prethodne tri utakmice, no upisana su nova dva boda i pobjeda koja i matematički osigurava prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Gromovima slijedi malo zasluženog odmora i priprema za iznimno zahtjevno gostovanje u Danskoj protiv Skjerna koji će pred svojim navijačima zasigurno htjeti uzvratiti za težak poraz koji su pretrpjeli u Našicama na otvaranju grupne faze. Ekipa na put kreće u ponedjeljak, utakmica se igra u utorak u 18,45.

Bravo dečki i sretno u Danskoj!

Ključne riječi

EHF Europska liga
MŠK Považska Bystrica
RK Nexe
Podijeli s prijateljima