Gromovi odradili posljednji trening uoči polaska za Dansku

EHF Euro ligaNedjelja, 26. Studeni 2023.

Gromovi su danas odradili posljednji trening pred odlazak u Dansku, gdje ih u utorak očekuje utakmica 5. kola EHF Europske lige protiv HC Skjern Handbolda. U utakmici prvog kola grupne faze Danci su doživjeli težak poraz u Našicama i sigurno će na svom terenu u utorak htjeti uzvratiti. Naravno da će se u toj utakmici puno toga pitati i nas, optimizma u našoj momčadi ne nedostaje. Evo kakva su očekivanje uoči polaska za Dansku:

Branko Tamše: „Pred nama je veliki izazov, gostovanje u Danskoj kod odlične ekipe Skjerna. Tipična skandinavska momčad koja jako puno trči i ima vrlo brzu tranziciju lopte i s kontrama i polukontrama nemilosrdno kažnjavaju svaku pogrešku protivnika. Zbog toga ćemo morati odigrati vrlo smireno i pametno,  sa što manje tehničkih pogrešaka i pokušati odigrati na način na koji smo igrali u prvoj utakmici u Našicama. Za to će nam trebati prije svega čvrsta igra u obrani i maksimalna koncentracija tijekom svih 60 minuta. Danci će sigurno htjeti uzvratiti za težak poraz u Našicama, no imamo i mi svoje želje koje namjeravamo realizirati na terenu i ako se igrači budu držali plana mislim da možemo ostvariti naš cij.“

Andraž Velkavrh: “U utorak nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica – utakmica koja je izuzetno važna i za daljnju fazu natjecanja. Ukoliko želimo uzeti i prenijeti sva 4 boda trebamo odigrati slično kao i u Našicama protiv njih u prvom kolu. Kao i svi Skandinavci, Skjern igra jako brz rukomet i kažnjavaju svaku grešku, pogotovo sada s novim trenerom. Znamo da je u Danskoj uvijek teško igrati, tako da onih +14 iz prve utakmice ne znači apsolutno ništa. U svakom slučaju atmosfera u ekipi je odlična, motivacije nam ne nedostaje i siguran sam da ćemo napraviti sve da se i ovaj put veselimo.”

Ekipa i stručni stožer na put kreću noćas, najprije autobusom do Budimpešte pa avionom preko Amsterdama za Bilund, koji je od Skjerna udaljen 50-ak kilometara. Gromovi će ponovno biti smješteni u Ringkobingu, malom mjestu na zapadnoj obali poluotoka Jutland, udaljenom 25 km od Skjerna. Po  dolasku u Dansku i nakon smještaja u hotelu, Gromovi će sutra navečer odraditi trening u Skjern Bank Areni, autakmica je na rasporedu u utorak u 18,45 uz prijenos na sportkom kanalau Arena Sport2.

Gromovi sretan put i sretno u Danskoj!

Ključne riječi

Andraž Velkavrh
Branko Tamše
EHF Europska liga
HC Skjern Handbold
RK Nexe
Podijeli s prijateljima