Gromovi odradili trening u Partille Areni

EHF Euro ligaPonedjeljak, 04. Ožujak 2024.

Gromovi su večeras odradili trening u Partille Areni gdje će sutra još jednom odmjeriti snage s ekipom Sävehofa. Prije nešto više od dvije godine Šveđani su slavili s uvjerljivih 33:23, dok je prva utakmica odigrana u Našicama uvjerljivo pripala našoj ekipi (39:31). I ove su godine Gromovi bili uspješni na svom terenu u susretu prvog kola, pa je sada vrijeme da se tradicija malo promijeni i to u našu korist.

Pred nama je izuzetno važna utakmica posljednjeg 4. kola drugog dijela EHF Europske lige, a pobjeda ili neriješen rezultat vode nas direktno u četvrtfinale. Inače, u našoj skupini II i Skjern i Sävehof mogu završiti na vrhu i izravno otići u četvrtfinale, dok će ekipa Velenja u svim kombinacijama drugi dio natjecanja okončati na četvrtom mjestu. Sävehof će završiti prvi ako sutra pobijedi s dva ili više pogodaka razlike, a u slučaju da Skjern izgubi. U slučaju da utakmica u Velenju završi bez pobjednika, Šveđanima treba pobjeda s najmanje osam golova razlike, a ako Skjern pobijedi, Sävehof ne može završiti prvi. U slučaju da Skjern pobijedi Gorenje, a NEXE doživi poraz od Sävehofa, Dancima će pripasti prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Gromovi imaju sve u svojim rukama i moraju se skoncentrirati isključivo na sutrašnju utakmicu. U najboljem scenariju, osim plasmana među osam najboljih momčadi, dobili bismo i dosta dragocjenog vremena za pripremu i uigravanje ekipe.

Nakon teško izborene pobjede na gostovanju u Poreču, ekipa je jučer stigla u Švedsku, a prije večerašnjeg treninga jutros su imali video analizu. Trener Veselin Vujović dosta je vremena večeras posvetio taktici, kako bi na što bolji način pripremio momčad za mlade i super brze Šveđane. Evo kakva su njegova razmišljanja uoči sutrašnje tekme:

Veselin Vujović: “Još smo u fazi prilagodbe, kako ja na igrače tako i oni na mene, ali iz dana u dan radimo sve bolje. Nakon što su Šveđani slavili na gostovanju u Danskoj dobili smo šansu osvojiti prvo mjesto u skupini i izravno se plasirati u 1/4 finale i dat ćemo sve od sebe da u tome i uspijemo. Sävehof je izuzetno kvalitetna, mlada, brza ekipa koja igra jako kreativan rukomet i svjesni smo da je pred nama jako težak posao. Jučer smo stigli u Švedsku, dobro smo se odmorili, napravili smo video analizu i večeras odradili trening i nadamo se najboljem.”

Utakmica počinje u 18,45 uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 3.

 

Ključne riječi

EHF Europska liga
Partille Arena
RK Nexe
Veselin Vujović
Podijeli s prijateljima