Gromovi sutra gostuju u Zagrebu

Paket24 Premijer ligaSrijeda, 22. Svibanj 2024.

Festival rukometa u Poreču je završen. Gromovi na žalost nisu uspjeli ostvariti plasman u finale i borbu za “kantu”, pa su Istru napustili ranije nego su planirali. Bilo je to zaista blijedo i neprepoznatljivo izdanje naše ekipe koja je doživjela težak poraz od Sesveta, no život ide dalje. Priliku za popravak dojma na samom kraju ove sezone Gromovi će imati sutra u Zagrebu u prvoj utakmici doigravanja za Prvaka Hrvatske. Zagreb je s dvije pobjede u Ligi za prvaka i četiri osvojena boda u velikoj prednosti i u slučaju sutrašnje pobjede ponovno će podići pobjednički pokal.  No, nešto bi se ipak trebalo pitati i našu ekipu, koja se svakodnevno priprema za još jedan veliki derbi. Zajednički stav i želja je odigrati na najbolji mogući nčin i pokušati produžiti seriju doigravanja, koja bi se u slučaju pobjede Gromova u subotu 25. svibnja preselila u Našice.

Nakon razočarenje i podbačaja u Poreču, trener Krešo Ivanković u posljednjih je nekoliko dana pokušao “galvanizirati” svoje igrače uoči sutrašnjeg gostovanja u Kutiji šibica:

“Pred kraj ove izuzetno turbulentne sezone očekuje nas još jedno gostovanje u Zagrebu, za koje se intenzivno pripremamo. Svaki igrač i član stručnog stožera na toj će utakmici dati i zadnji atom snage kako bismo pokušali parirati Zagrebu i na koncu da isperemo onaj gorak okus koji je ostao nakon Završnice Kupa. Imamo malih problema s ozljedama, no to ne bi trebalo utjecati na našu izvedbu sutra. Na nama je da se u tih 60 minuta bacimo na glavu i odigramo onako kako znamo i možemo, siguran sam da svaki igrač ima potrebu pokazati da je polufinalna utakmica Kupa bila samo loš trenutak.”

Na današnjem treningu utakmicu u Zagrebu najavio je Ivan Srešen:

“Prije svega mi kao ekipa nismo očekivali ovakvu polusezonu i sigurno da i mi snosimo dostat odgovornosti za to. Stvarno je ostao gorak okus, svi smo bili iznenađeni i razočarani, no to je sport. Svjesni smo da je došlo do velikog emotivnog pražnjenja, no moramo to ostaviti iza sebe i okrenuti se se sutrašnjoj utakmici. Znamo da se moramo dodatno motivirati i u tome smo uspjeli, odradili smo nekoliko dobrih treninga i video analizu i obećali smo sami sebi da idemo odigrati što bolju utakmicu i pokušati izboriti još jednu domaću tekmu, a nakon toga je sve moguće.”

Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na kanalu MaxSport 1.

 

Ključne riječi

Ivan Sršen
Krešo Ivanković
Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka
RK Nexe
RK Zagreb
Podijeli s prijateljima