Gromovi uvjerljivi u Poreču – RK Poreč – RK NEXE 23:33 (15:17)

VijestiSubota, 11. Studeni 2023.

Paket24 Premijer liga – Liga B, 9. kolo

RK Poreč – RK NEXE 23:33 (15:17)

SC “Veli Jože”, Poreč

Suci: Lovro Kasunić, Sašo Nikolovski (Karlovac)

Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar)

RK Poreč: Muranović, Mataija, Krajcar 3, Rušnjak 2, Car 2, Petrov, Boka, Vladić (11 obrana/2 sedmerca), Malinarich, Rađaković 3, Čopić, Ikanović 4, Ivanković 4, Bajan 3, Matošević, Bajan 3, Čorić,  Ljubić 2

Trener: Ilija Lovrinović

RK NEXE: Kuzmanović, Bakić 2, Vejin, Marguč, Car (5 obrana), Sršen 1, Radovanović (8 obrana/2 sedmerca), Jotić 2, Manci Mičević 2, Velkavrh, Bezjak 3, Štrlek 7, Moslavac 4, Tomić 5, Melić 4, Pribetić 3

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Poreč: 3/5; NEXE: 5/7

Isključenja: Poreč: 8 minuta (Krajcar 2′, Rušnjak 2′, Petrov 2′, Malinarich); NEXE: 8 minuta (Manci Mičević 2′, Tomić 2′, Moslavac 2′, Pribetić 2′)

Prva od dvije utakmice koju su Gromovi odigrali na mini turneji, na koju su krenuli jučer, odigrana je večeras u uvijek vrućoj atmosferi dvorane “Veli Jože” u Poreču. Derbi susret Lige B opravdao je svoj epitet, iako su na kraju Gromovi ponovno slavili s dvoznamenkastom prednošću, no domaći su rukometaši pružili više nego dostojan otpor.

Nakon početnog vodstva NEXE-a, domaći su rukometaši u prvom dijelu utakmice dva puta poravnali rezultat, a do kraja poluvremena uspijevali su i držati priključak. Gromovi su se u nekoliko navrata odvajali na maksimalno tri pogotka prednosti, no uporni i silno motivirani Porečani bodreni svojom publikom držali su priključak ne dopustivši Gromovima da se odvoje na ozbiljniju prednost.

U nastavku vrlo sličan scenarij, NEXE nije imao veću prednost od tri pogotka, a u 43. minuti publika je u dvorani “Veli Jože” urnebesno proslavila pogodak Ikanovića koji je smanjio zaostatak na samo jedan pogodak (22:23). Nije se trebalo dugo čekati na odgovor Gromova kojima kao da je to bio okidač – slijedi furiozna serija 9:0 i sjajna kontra koju je na asistenciju Radovanovića istrčao Bakić i super efektno zabio za plus deset (22:32) u 58. minuti utakmice. Nova uvjerljiva pobjeda i odlična priprema za novu utakmicu koja nas očekuje u EHF Europskoj ligi, u utorak u Slovačkoj proti Považske Bystrice. Ekipa će večeras prenoćiti u Poreču i nakon jutarnjeg treninga krenuti put Slovačke. Bravo dečki i sretan put, čekamo dobre vijesti iz Slovačke!

Ključne riječi

Branko Tamše
Ilija Lovrinović
Paket24 Premijer liga
RK Nexe
RK Poreč
Podijeli s prijateljima