Halil Jaganjac od iduće sezone igrat će u Rhein Neckar Löwenu!

Halil Jaganjac, naš ubojiti lijevi vanjski i standardni reprezentativac, od iduće će sezone igrati za uglednog Bundesligaša Rhein Neckar Löwen! Vijest je to koja je danas odjeknula poput bombe, tim više što je već dobro poznato da je Halil po završetku sezone i isteku ugovora s RK NEXE, karijeru trebao nastaviti u redovima prvaka Poljske, u HC Lomza Vive Kielce, s kojim je i potpisao četverogodišnji ugovor. Halil će tako iz Kielca i prije nego li je odigrao i jednu minutu, tri godine na posudbu u najjaču ligu na svijetu.

– “Sve se odigralo munjevitom brzinom, zapravo još nisam potpuno svjestan što se dogodilo” – ispričao nam je danas preko telefona vidno ushićen i vrlo uzbuđen Halil Jaganjac. -“Bio sam s djevojkom na izletu na Plitvicama kada sam dobio telefonski poziv iz Njemačke. Iskreno, i ranije je bilo nekih kombinacija i mogućnosti oko mogućeg odlaska u Löwen, s obzirom da su Nijemci iskazivali interes i kontaktirali mog managera, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da je tako ozbiljno, pa o tome nisam htio ništa govoriti nikome u klubu. Nisam imao ništa konkretno, a i bili smo potpuno fokusirani na završetak polusezone, tako da o tome nisam previše razmišljao. Nijemci su mi ponudili da dođem k njima na razgovor i liječnički pregled te da razmotrimo mogućnosti transfera. Već drugi dan sam iz Zagreba odletio za Frankfurt gdje me dočekao moj manager, pa smo skupa automobilom otputovali u Heidelberg, u novu dvoranu gdje je sada sjedište kluba, a u kojoj smo nedavno igrali protiv Löwena. Obavio sam liječnički pregled i već nakon pola sata vrlo ugodnog i konstruktivnog razgovora s izvršnom direktoricom Löwena Jennifer Katteman i sportskim koordinatorom Oliverom Roggischem, pedantni su Nijemci na stol ispred mene stavili ugovor s više nego dobrim uvjetima i dali mi olovku kako bih stavio svoj potpis i time se obvezao na vjernost od 1. srpnja iduće godine do 30. lipnja 2025. Uz odlične uvjete, ono što je meni najvažnije, dobio sam garanciju da ću igrati i imati pozamašnu minutažu, što zasigurno ne bi bio slučaj u Kielceu s obzirom na veliki broj igrača, a i sukladno procjenama managera. Nisam mogao vjerovati da mi se to događa, da ću nakon pola sata razgovora potpisati ugovor s jednim od najboljih Bundesligaša. Jako mi je krivo što su Nijemci vrlo brzo nakon mog potpisa, vijest i fotografije objavili na društvenim mrežama i prije nego li sam uspio reagirati. Htio sam o svemu izvijestiti predsjednika Josipa Ergovića i upoznati ga s cjelokupnom situacijom, no vijest se proširila munjevitom brzinom. Na sreću, predsjednik mi nije zamjerio. Čestitao mi je i izrazio ogromno zadovoljstvo što ću karijeru nastaviti u najjačoj ligi na svijetu, no preostaje mi odigrati još drugi dio sezone u Našicama. Igrač sam RK NEXE i dok god je tako, maksimalno ću se truditi i boriti za boje ovog kluba i ovog grada, kao što sam to činio i do sada, a nakon toga slijedi novo poglavlje u mojoj karijeri i ogroman izazov – zaključio je presretni Halil.

Na klupu Rhein Neckar Löwena od iduće će sezone sjesti 41-godišnji trener Sebastian Hinze, koji će na ljeto preuzeti kormilo Rhein Neckar Löwena. Hinze u Mannheim stiže iz Bergischer HC, također Bundesligaša, i kako nam je ispričao Halil, za vrijeme njgovog boravka u klubu i pregovora oko dolaska, Hinze je tri puta zvao telefonom i pitao jel i sve u redu. Halil je naime njegov odabir, strašno ga želi imati u svojoj momčadi kada preuzme Lavove. Na klupskoj internet stranici Nijemci su oduševljeni što će Halil obući žuti dres. Ističu kako je on upravo igrač kakvog su tražili. Savršeno se uklapa u profil, a njegove tjelesne mogućnosti i atletizam su impresivni. Osim fizičkih predispozicija i rukometnog znanja, Nijemci su oduševljeni i Halilovim poznavanjem jezika i elokventnošću, pa napominju kako su osim izuzetnog sportaša i rukometaša, u svoje redove dobili i vrlo inteligentnog momka.

Iaskrene čestitke našem Haći, koji je svoje prve rukometne korake napravio u Rijeci, u MRK Kozala odakle se zaputio u Francusku i godinu dana proveo u drugoj momčadi PSG-a. Nakon fantastične sezone u makedonskom Metalurgu, 2018. stigao je u Našice i tu će ostati do kraja ove sezone. Zasigurno će Halil još puno puta oduševiti našičke navijače svojim potezima, jer poznavajući ga, ostavit će srce na terenu do posljednjeg trena svog boravka u Slavoniji.  Za nekoliko dana očekuje ga i prvo okupljanje seniorske reprezentacije Hrvatske uoči Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj od 13.-30. siječnja 2022. godine. Halil i ostali reprezntativci te članovi stručnog stožera, okupit će se 19. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin – tamo će biti još dva Groma-Marin Jelinić i trener vratara Ninoslav Pavelić.

Foto: HC Rhein Neckar Löwen