Junački poraz u polufinalu – sutra utakmica za broncu

Prva hrvatska rukometna liga U17Subota, 18. Svibanj 2024.

Prvenstvo Hrvatske U17, završnica – polufinale

Sesvete – NEXE 27:24 (12:12)

SC Veli Jože, Poreč

Suci: Ante Mikelić (Solin), Petar Parađina (Marina)

Delegat: Anto Josić (Zagreb)

Sesvete: Sunajko 1, Granić, Kapitan, Antunović 1, Premec 2, Salaj 7, Horvat 6, Udovičić, Tomić 5, Badurina, Pomper 3, Čveljo, Lasan 1, Lujić 1, Bosančić, Veljković

Trener: Josip Cvetković

NEXE: Košturjask, Barišić 3, Mirković 4, Topalović, Fruk 4, Abičić, Božić 2, Dević, Cenić 7, Stošić,  Osječanin, Vukšić, Moslavac, Serdar (13 obrana) , Javorček, Perić

Trener: Saša Barišić Jaman

Sedmerci: Sesvete: 6/7; NEXE: 3/3

Isključenja: Sesvete: 4 minute (Antunović 2′, Tomić 2′); NEXE: 12 minuta (Barišić 2′, Javorček 2′,2′,2′,Perić 2′,2′)

Crveni kartoni: Udovičić, Salaj (Sesvete) – gruba igra; Javorček (NEXE) – 3 isključenja

U prvoj polufinalnoj utakmici završnice Prvenstva Hrvatske U17 mladi Gromovi nisu uspjeli pobijediti ekipu Sesveta pa će sutra u 11 sati igrati za treće mjesto s pobjednikom susreta Rugvica – Zagreb. U fantastičnoj atmosferi koju su na tribinama stvorili navijači jedne i druge ekipe, odigrana je super uzbudljiva i neizvjesna utakmica u kojoj su gledatelji u ispunjenoj dvorani Veli Jože u Poreču mogli istinski uživati u 0dličnom rukometu. Obje su ekipe odigrale iznimno čvrsto i agresivno pa su suci morali pokazati čak tri crvena kartona – dva su dobili igrači Sesveta zbog grube igre, a jedan je zaradio Stjepan Javorček zbog tri isključenja.

Naši su mladi igrači odlično otvorili utakmicu i zapravo odigrali prvo poluvrijeme na visokoj razini protiv izuzetno kvalitetne ekipe Sesveta. Gotovo čitavo prvo poluvrijeme mladi su Gromovi imali vodstvo od 2 ili 3 pogotka, no nedostatak koncentracije, čak pet isključenja i nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu omogućili su Sesvećanima da poravnaju rezultat do kraja prvog dijela.

U nastavku Sesvete u 31. minuti odlaze na +2 (17:15), no naši se dečki brzo vraćaju i poravnavaju rezultat. Igralo se u egalu sve do 42. minute kada ekipa Sesveta ponovno preuzima vodstvo. U 38. minuti igru je zbog trećeg isključenja morao napustiti Stjepan Javorček što je bio popriličan hendikep za našu momčad. U 47. minuti Sesvete su ponovno imale +2, pokušao je trener Barišić Jaman time-outom malo osokoliti ekipu, no nije uspio. Prednost ekipe Sesveta narasla je na četiri pogotka, a za konačnih 27:24 smanjio je iz sedmerca Ognjen Cenić koji je bio naš najbolji strijelac danas sa sedam postignutih pogodaka. Vratar Predrag Serdar upisao je ponovno 13 obrana, a po četiri su pogotka dodali Fruk i Mirković.

Na žalost, mladi su Gromovi ostali bez mogućnosti za borbu za najsjajnije odličje, no sutra ih očekuje posljednja utakmica na ovom prvenstvu. Iako su danas po završetku tekme bili vidno razočarani i tužni, sutra će vrlo odlučni izaći na teren u borbu za brončanu medalju, iako je već i ovaj rezultat za svaku pohvalu. Još više veseli njihov pristup i prava ratnička izvedba koju su prikazali danas, pa ne sumnjamo da u njima ima još baruta za sutrašnju utakmicu za treće mjesto koja će biti odigrana u dvorani Žatika u 11 sati.

Ključne riječi

Festival rukometa 2024
RK Nexe
RK Sesvete
Saša Barišić Jaman
Podijeli s prijateljima