Nova pobjeda u domaćem prvenstvu – RK NEXE – MRK Sesvete 34:26 (20:13)

Paket24 Premijer ligaSubota, 20. Studeni 2021.

10. kolo Paket24 Premijer HRL – Liga B

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice,  Gledatelja: 300

RK NEXE – MRK Sesvete 34:26 (20:13)

Suci:  Josip Cepanec (Turčin), Dalibor Dragočajac (Novska)

Nadzornik: Zlatko Ladić (Sračinec)

RK NEXE: Kuzmanović 1(9 obrana), Barišić Jaman 1, Vejin 3, Car (10 obrana) Jelinić 4, Vida 3, Blažević, Velkavrh 1, Severec 2, Moslavac, Tomić 4, Melić 1, Jaganjac 7, Kavčič 2, Markušić 4, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

MRK Sesvete: Perić (1 obrana), Krndelj 2,  Topić 1, Raužan 2, Žaja, Papić 1, Strbad, Dumenčić 5, Purić (6 obrana), Vusić 5, Krešić, Gavrić 2, Marić, Štrković 1, Hršak 4, Finek 3

Trener: Silvio Ivandija

Sedmerci:   RK NEXE  1/2 ; MRK Sesvete  4/5

Isključenja: RK NEXE: 6 minuta (Vejin 2′, Severec 2′, Tomić 2′) ; MRK Sesvete: 4 minute (Krešić 2′, Finek 2′)

Upisali smo novu uvjerljivu pobjedu u nastavku domaćeg prvenstva – drugi puta u ovoj sezoni svladali smo vrlo dobru ekipu Sesveta i upisali nove bodove.

Odlučan i prije svega čvrst pristup u obrani i brza tranzicija lopte od prvog sučevog zvižduka, rezultirali su odličnim otvaranjem večerašnje utakmice. U 11. minuti prvog dijela odlazimo na osjetnijih pet pogodaka razlike, a do kraja poluvremena razliku smo povećali na sedam golova. Odličan posao odradio je vratar Moreno Car koji je u prvih 30 minuta upisao 10 0brana. Drugih 30 minuta vrata je čuvao njegov mlađi kolega Dominik Kuzmanović, koji je uspio nanizati još devet obrana uz jedan obranjen sedmerac. Naš juniorski reprezentativac u 42. je minuti nakon sjajne obrane uspio zabiti i pogodak na prazna vrata suparničke momčadi uz ovacije publike i suigrača. Slična reakcija bila je i nakon pogotka Gianfranca Pribetić, koji je svoj jedini pogodak večeras postigao s lijevog krila. Najefikasniji Grom večeras ponovno je bio Halil Jaganjac sa sedam pogodaka koje je postigao za nešto više od trideset minuta koliko je proveo u igri. Mario Tomić i Dorian Markušić dodali su po četiri uz stopostotnu realizaciju, a četiri je gola zabio i Marin Jelinić uz samo jedan promašaj. Nakon što je uspio dotrčati na gol i obraniti pokušaj Marina Jelinića koji je uputio udarac na prazna vrata, nezgodno se ozljedio gostujući vratar Filip Perić sudarivši se sa stativom. Perić je nakon intervencije liječničke službe,  morao ostatak utakmice odgledati s klupe. Nadamo se da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi i želimo mu što brži oporavak.

Odigrali smo vrlo dobru i efikasnu utakmicu, baš onakvu kakva nam je bila potrebna nakon blijede predstave u Velenju, a uoči novog velikog ispita koji nam slijedi u utorak. U Našicama dočekujemo španjolsku Logrono La Rioju u 4. kolu grupne faze EHF Europske lige. Utakmica počinje u 20,45 uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport, ali daleko će važnija biti podrška navijača s tribina. Đođite i bodrite Gromove!

Ključne riječi

Branko Tamše
MRK Sesvete
Pak
Paket 24 Premijer HRL
RK Nexe
Silvio Ivandija
Podijeli s prijateljima