Nova visoka pobjeda u 11. kolu Premijerke – Metković Mehanika – NEXE 22:39 (15:20)

VijestiPetak, 17. Studeni 2023.

Paket24 Premijer liga – Liga B, 11. kolo

RK Metković – RK NEXE 22:39 (15:20)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar), Igor Rendulić (Kutina)

Delegat: Josip Posavec (Varaždin)

RK Metković: Cvitanović 4, Krešić, Prlić, Kozina (8 obrana/2 sedmerca), Goluža, Ereš, Halilović 2, Šunjić 7, Šprlje, Mustapić 1, Filipović 2, Koncul 1, Bašić, Jakić 5, Vekić, Romić

Trener: Damir Batinović

RK NEXE: Kuzmanović 1 (9 obrana), Bakić 5, Hromin 5, Marguč 4, Car 1 (3 obrane), Sršen 3, M. Moslavac 2, Manci Mičević, Velkavrh 5, Bezjak, Štrlek 1, L.Moslavac 4, Tomić, Cenić 3, Javorček 1, Pribetić 4

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Metković Mehanika: 1/1; NEXE: 2/5

Isključenja: Metković Mehanika: 8 minuta (Koncul 2′,2′, Bašić 2′, Romić 2′); NEXE: 2 minute (Bakić 2′)

Nova pobjeda Gromova u prvenstvenom susretu 11. kola, koja je dogovorom oba kluba odigrana unaprijed. Gosti iz Metkovića uputili su se na mini slavonsku turneju u sklopu koje će sutra gostovati u Vinkovcima kod Bjelin Spačve u redovnom 10. kolu, pa su prije toga večeras odradili susret idućeg 11. kola. S obzirom na zamjenu domaćinstava, Metkovci su večeras formalno bili i domaćini. Oba su trenera odlučila poštedjeti nekolicinu igrača i u sastave uvrstiti mlade igrače, tako da smo večeras imali priliku malo bolje upoznati puno mladih talentiranih igrača. Gostujući trener pokušao je maksimalno sačuvati svježinu uoči sutrašnje, za njih puno važnije utakmice u Vinkovcima, a naš je trener Branko Tamše pružio priliku četvorici mladih Gromova koji su odlično iskoristili dobivenu minutažu na oduševljenje publike. Loris Hromin, Ognjen Cenić, Stjepan Javorček i mlađi brat Matko Moslavac u jednom su dijelu utakmice bili u isto vrijeme na terenu i sva su se četvorica upisala u listu strijelaca.

Prvo poluvrijeme večerašnje utakmice protekao je u nešto blažem ritmu u odnosu na prethodne utakmice, tako da su se Metkovci dosta dugo uspijevali držati u više nego prihvatljivom zaostatku. Na odmor se otišlo s prednošću Gromova od pet pogodaka, no u nastavku utakmice stvari su vrlo brzo sjele na svoje mjesto. Na kraju vrlo uvjerljiva pobjeda i ogromno zadovoljstvo za mlade igrače koji su večeras bili u prvom planu. Loris Hromin i Andraž Velkavrh postigli su po pet pogodaka bez ijednog promašaja, a stopostatotan učinak imala su večeras i braća Moslavac – Luka je postigao četiri, a Matko dva pogotka. U listu strijelaca večeras su se upisala i oba naša vratara Moreno Car i Dominik Kuzmanović.

Malo odmora iodmah kreće priprema za novi dvoboj proitiv slovačke Považske Bystrice, u utorak u 18,45. Vidimo se u dvorani!

Ključne riječi

Paket24 Premijer liga
RK Metković
RK Nexe
Podijeli s prijateljima