Pobjeda za kraj polusezone – NEXE – Bjelin Spačva 46:39 (23:17)

Paket24 Premijer ligaSubota, 16. Prosinac 2023.

Paket24 Premijer liga – Liga B, 14. kolo

RK NEXE – RK Bjelin Spačva 46:39 (23:17)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor)

Delegat: Boris Čačić (Vir)

RK NEXE: Kuzmanović (7 obrana), Račić 1, Bakić 9, Hromin 1, Vejin 3, Marguč 4, Car (4 obrane/1 sedemrac), Sršen 2, Manci Mičević 1, Velkavrh 1, Bezjak 2, Štrlek 9, Moslavac 3, Tomić 1, Cenić 6, Pribetić 3

Trener: Branko Tamše

RK Bjelin Spačva: Jurić, Maroš 6, Nađ 1, Žulj 3, Božičević 1, Vidović, Matanović, Lasić 2, Mažurana 9, Pekić 1, Kuže 7, Mandić 7, Jakirčević 1, Hideg 1, Stojanović (6 obrana/1 sedmerac)

Trener: Josip Mečić

Sedmerci: NEXE: 4/6; Bjelin Spačva 4/5

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Sršen 2′, Manci Mičević 2′, Velkavrh 2′, Bezjak 2′); Bjelin Spačva: 10 minuta (Nađ 2′,2′,2′,Pekić 2′, Kuže 2′)

Crveni kartoni: Marko Nađ (3 isključenja)

Posljednju prvenstvenu utakmicu u prvom dijelu sezone Premijerke i u ovoj godini Gromovi su rutinski odradili večeras protiv Bjelin Spačve. S maksimalnim učinkom NEXE je jesenski prvak Lige B, a Vinkovčani su u svojoj povratničkoj sezoni u Premijerku ostvarili veliki uspjeh plasiravši se u Ligu za prvaka. Za obje ekipe slijedi zasluženi odmor, a prvenstvo se nastavlja u veljači iduće godine.

Večerašnji je susret okončan očekivanom pobjedom domaće ekipe, a gledatelji su mogli vidjeti čak 85 pogodaka, a definitivno su mogli uživati i televizijski gledatelji sportskog kanala Max Sport1 koji je izravno prenosio večerašnju utakmicu. Čista petica za napadačke izvedbe obje ekipe, no treneri sigurno nisu zadovoljni prikazanom igrom u obrani. Izuzetno efikasni bili su Bakić i Štrlek u domaćoj momčadi, obojica s po devet postignutih pogodaka – Baki uz stopostotnu realizaciju, a  Štrki uz samo jedan promašaj. Dobro je svoju minutažu večeras iskoristio i mladi Ognjen Cenić koji se priključio sa šest postignutih pogodaka. Devet pogodaka bez ijednog promašaja postigao je i najbolji gostujući strijelac Filp Mažurana, a vrlo su efikasni bili i Tin Kuže i Noa Mandić s po sedam postignutih pogodaka.

Utakmica je odigrana u predblagdanskoj atmosferi koju je upotpunio Djed Božićnjak razveselivši u poluvremenu najmlađe s hrpom darova. Bio bi to fantastičan završetak sezone da ga nije zasjenila ozljeda Predraga Vejina u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Nakon što je odlično prošao kroz gostujuću obranu i postigao pogodak, pri doskoku se uz bolnu grimasu uhvatio za mišić lista. Nadajmo se da nije ništa ozbiljno i da će Peđa vrlo brzo biti OK.

Veći dio ekipe i stručnog stožera odlazi na zasluženi odmor, dok će reprezentativci predahnuti tek nekoliko dana i krenuti na okupljanja sa svojim nacionalnim selekcijama.

Ključne riječi

Paket24 Premijer HRL
RK Bjelin Spačva
RK Nexe
Podijeli s prijateljima