Poraz u Sesvetama – MRK Sesvete – RK NEXE 38:33 (18:16)

Paket24 Premijer ligaSubota, 17. Veljača 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 1. kolo

MRK Sesvete – RK NEXE 38:33 (18:16)

SD Jelkovec, Sesvete

Suci: Tomislav Cindrić i  Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Vojo Musulin (Kaštel Gomilica)

MRK Sesvete: Perić (17 obrana), Čaprić, Hršak 10, Jelovčić 5, Dumenčić 4, Prpić, Tomić 2, Turčić 1, Raužan 3, Šuker, Gavrić 9, Godec 1, Finek, Ćuk, Topić 1

Trener: Igor Vori

RK NEXE: Kuzmanović (3 obrane), Račić, Bakić 3, Marguč, Radovanović (2 obrane), Sršen 5, Manci Mičević, Velkavrh, Gadža 2, Bezjak, Štrlek 9, Moslavac 4, Tomić 4, Cohen 1, Melić 2, Pribetić 3

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Sesvete: 1/1; NEXE: 4/4

Isključenja: Sesvete: 10 minuta (Hršak 2′, 2′, Jelovčić 2′, Šuker 2′, Godec 2′); NEXE: 2 minute (Gadža 2′)

Gromovi su doživjeli poraz na otvaranju Lige za prvaka na uvijek teškom i neugodnom gostovanju u Sesvetama. I ovoga se puta kao koban pokazao teren sportske dvorane u Jelkovcu, gdje su večeras zasluženo slavili domaći rukometaši koji su puno bolje i energičnije otvorili utakmicu. Prije svega izuzetno agresivno u obrani što je odlično popratio i njihov vratar Perić upisavši 4 obrane u samo pet minuta. S druge strane nismo bili kreativni u napadu i uz dosta tehničkih pogrešaka ponudili smo domaćoj ekipi da održava prednost od dva ili najviše tri pogotka duž cijelog prvog poluvremena. Prelagano su igrači Sesveta prolazili kroz vrlo poroznu i nedovoljno agresivnu obranu, pa je vratar Kuzmanović bio kao na streljani. Pokušao je trener Tamše razbiti ritam domaćih minutom odmora u 22. minuti, na gol je stao Radovanović no i dalje smo izgledali nedovoljno agresivni, vrlo dekoncentrirani i energetski na dosta niskoj razini. Zasigurno je puno traga i veliko tjelesno ali i emocionalno pražnjenje uzrokovala i iznimno teška utakmica u Našicama u utorak, no to ne bi trebao biti glavni alibi za blijedo izdanje Gromova večeras.

U nastavak susreta ušli smo sa zaostatkom od dva pogotka i nadom da će stvari konačno sjesti na svoje mjesto, no kao da se u naše redove uvukla dodatna nervoza i nesigurnost. Odmah na početku nastavka radimo dvije tehničke greške i ponovno poklanjamo domaćinima prigodu da se odvoje na +4 (20:16). Pokušao je trener Tamše s obranom 5-1 s Bakićem na prednjem, na vrata je ponovno stao Kuzmanović, no jednostavno večeras ništa nije polazilo za rukom. S druge strane domaći su rukometaši na krilima sjajnog vratara Filipa Perića, koji je do kraja susreta nanizao čaak 17 obrana, igrali kao u transu. Deset minuta prije kraja Sesvećani su povisili prednost na najvećih sedam pogodaka razlike (32:25), a do kraja susreta Gromovi su uspjeli tek ublažiti poraz (38:33).

Porazi su sastavni dio sporta i život ide dalje. Iako će za Gromove ovo biti teška noć koju će provesti u Sesvetama, sutra je novi dan i polazak za Sloveniju. Iz večerašnjeg poraza treba izvući pouke i načinjene greške ispraviti čim prije. Neće biti puno vremena jer nova je tekma već u utorak u Velenju. Dečki, glave gore i sretno u Sloveniji gdje ćete imati podršku navijača koji u Velenju stižu autobusom.

Ključne riječi

Branko Tamše
Luka Moslavac
MRK Sesvete
Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka
RK Nexe
Podijeli s prijateljima