Prvi europski poraz Gromova na gostovanju u Danskoj – Skjern Handbøld – NEXE 33:30 (18:15)

VijestiUtorak, 28. Studeni 2023.

EHF Europska liga – grupna faza, 5. kolo

Skjern Handbøld – NEXE  33:30 (18:15)

Skjern Bank Arena, Skjern

Suci: Titouan Picard, Pierre Vauchez (Francuska)

Delegat: Päivi Mitranen (Finska)

Skjern Handbøld: Bonde (6 obrana), Bergholt 5, Troelsen, Pettersen 3, Nazare 9, Gaudin 5, Winkler (5 obrana/2 sedmerca), Beck – Hansen 1, Jönsson 7, Rasmussen 2, Würtz, Bromerhom, Andersen

Trener: Mathias Madsen

RK NEXE: Kuzmanović (19 obrana), Račić, Vejin 5, Marguč 2, Sršen 2, Radovanović, Jotić 4, Velkavrh, Bezjak, Štrlek 4, Moslavac 3, Tomić, Melić 7, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Skjern Handbøld: 4/4; NEXE: 8/10

Isključenja: Skjern Handbøld: 8 minuta (Nazare 2’2′, Beck-Hansen 2′,2′); NEXE: 4 minute (Tomić 2′, Pribetić 2′)

Gromovi su doživjeli prvi europski poraz na gostovanju u Danskoj – slavili su domaći rukometaši Skjern Handbolda s 33:30 i tako barem malo ublažili gorak okus prošla tri sraza s našičkom ekipom.

Uoči novog okršaja Skjerna i NEXE-a treneri obje momčadi imali su dosta problema sa slaganjem momčadi. Na teren Skjern Bank Arene večeras je istrčalo 14 Gromova. Branko Tamše uoči polaska za Dansku ostao je bez Bakića i Manci Mičevića koji su zbog problema s crijevnom virozom na žalost morali ostati u Našicama, manjih problema s ramenom imao je još jučer na treningu i Lovro Jotić, a probleme s mišićem lista još uvijek vuče Fahrudin Melić. Dobra je vijest da se u ekipu nakon dužeg izbivanja zbog neugodne povrede vratio Marko Račić. Trener Mathias Madsen, koji je nedavno preuzeo klupu danske momčadi, večeras je na klupi imao samo dvanaest igrača. U odnosu na prvu utakmicu u Našicama u sastavu nije bilo Burića, Tangena i Jacoba Rasmussena, no svi ostali su večeras bili izuzetno motivirani uz podršku velikog broja navijača.

Domaći su rukometaši odlično otvorili utakmicu  i za manje od dvije minute poveli s 3:0. No odgovor Gromova stigao je vrlo brzo, s po dva pogotka Moslavca i Vejina radimo seriju 4:1 i poravnavamo rezultat. Činilo se da smo konačno uhvatili ritam, no hitronogi su Danci nemilosrdno kažnjavali sve naše pogreške i ponovno se odvojili na ovoga puta već zabrinjavajućih +5 (9:4 i 10:5). I onda opet slijedi naših pet minuta i serija 5:0 za novo poravnanje (10:10). Razbranio se Dominik Kuzmanović koji je večeras bio fantastično raspoložen i upisao čak 19 obrana, no bodovi su na žalost večeras ostali u Danskoj. Do kraja prvog dijela ponovno nešto bolje izdanje Danac koji na odmor odlaze s prednošću od tri pogotka.

U nastavku susreta iskusni vratar Winkler u 32. i 34. minuti brani sedmerce Meliću i Vejinu, podarivši svojim suigračima dodatni impuls koji su iskoristili i ponovno se odvojili na +5 u 40. minuti. Publika je glasno skandirala i vjerojatno pomislila da će ubrzo sve biti gotovo, no Gromovi su ponovno izvukli dodatne atome snage i napravili mini seriju 3:0. Kuzmanović je poskidao pet lopti za redom i u 54. minuti uspjeli smo smanjiti zaostatak na minimalnih 29:28. Mogao je Kuzmanović i poravnati rezultat nakon promašaja Danaca, pokušavši zabiti na prazan gol no lopta je završila pored okvira vrata i možemo samo pretpostaviti u kojem bi smjeru otišla utakmica da je lopta ušla u mrežu. Nedostajalo je malo sreće i u samoj završnici susreta kada smo imali priliku ponovno dostići rezultat, no točku na i stavili su vratar Winkler, koji je obranio kontru Marguču te najbolji strijelac danske momčadi Nazare postigavši dva pogotka u samoj završnici. Gal Marguč po isteku je vremena uspio zabiti iz sedmerca i smanjiti rezultat na konačnih 33:30.

NEXE i Skjern dvije su prvoplasirane ekipe koje prenose po dva boda u daljnju fazu natjecanja, a svoj posljednju utakmicu u grupnoj fazi Gromovi će odigrati već u utorak u Portugalu protiv Brage. Prije toga preostaje im odraditi i utakmicu 12. kola Premijerke, u subotu u Našicama protiv Rudara.

Gromovi, sretan put kući!

Ključne riječi

EHF Europska liga
HC Skjern Handbold
RK Nexe
Podijeli s prijateljima