Remi Gromova u Velenju – RK Gorenje – RK NEXE 27:27 (15:13)

EHF Euro ligaUtorak, 20. Veljača 2024.

EHF Europska liga – Drugi krug, 2. kolo

RK Gorenje Velenje – RK NEXE 27:27 (15:13)

Rdeča dvorana, Velenje

Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojche Todorovski (Makedonija)

Delegat: Arijana Vojić (BiH)

RK Gorenje: Skok (11 obrana/1 sedmerac), Haseljić 5, Verboten, Velić, Maričič, Drobež 2, Tatar 1, Sokolič 6, Verdinek, Šiško 6, Jezernik 1, Tajnik, Taletovič, Slatinek Jovičič 4, Predovič 2, Hriberšek

Trener: Zoran Jovičić

RK NEXE: Kuzmanović 1 (17 obrana/1 sedmerac), Račić 2, Bakić 3, Vejin 1, Marguč 2, Sršen 1, Radovanović, Manci Mičević, Gadža, Bezjak 1, Štrlek 4, Moslavac 3, Tomić 1, Cohen 3, Melić 3, Pribetić 2

Trener: Kasim Kamenica

Sedmerci: Gorenje: 2/3; NEXE: 2/3

Isključenja:  Gorenje: 4 minute (Šiško 2′, Slatinek Jovičič 2′); NEXE: 4 minute (Pribetić 2′. Vejin 2′)

Večerašnja utakmica u Velenje bila je ogroman izazov za naše rukometaše koji su nakon poraza u Sesvetama pod svaku cijenu odlučili pokazati svoje pravo lice. Bila je to i poprilično neobična situacija i za Kasima Kamenicu i Franju Lelića koji su doslovno preko noći morali sjesti na klupu naše momčadi i voditi utakmicu praktično bez ozbiljnije pripreme. Večerašnja je utakmica bila isto tako važna i za domaću ekipu nakon teškog poraza u prvom kolu u Danskoj.

Svjesni ozbiljnosti sizuacije, naši su rukometaši od prve minute prikazali pravi pristup uz energiju koja je bila na potrebnoj razini. Odmah se od samog početka nametnuo i vratar Kuzmanović obranivši sedmerac domaćinu već u drugoj minuti najavivši da je blijedo izdanje u Sesvetama bio samo loša dan. Kuzma je sjajno reagirao u nekoliko navrata poskidavši hrpu zicera i nekoliko čistih kontri, nanizavši čak 10 obrana već u prvih 30 minuta. Uz raspoloženog vratara i super pokretljivu i agresivnu obranu, Gromovi su se u 7. minuti uspjeli odvojiti na +3 (1:4), a tri minute kasnije nakon sjajne obrane Kuzmanovića Bakić iz kontre zabija za +5 (1:6). Morao je trener domaćih posegnuti za minutom odmora kako bi prekinuo strašan nalet naše ekipe. U tome je na žalost i uspio, Slovenci u 4 minute rade seriju 4:1 i stižu na -2 (5:7), a u 18. minuti nakon dosta lošeg razdoblja u našoj igri uspijevaju i poravnati rezultat na 8:8. Kasim Kamenica morao je reagirati i pozvati time out kako bi razbio ritam domaćih rukometaša te omogućio svojoj ekipi da ulovi malo zraka. Očito je predah godio Gromovima koji rade seriju 3:0 i opet se uspijevaju odvojiti na +3 (8:11), no naše veselje nije dugo trajalo. Radimo tehničke greške u napadu i nudimo Slovencima novu priliku da se vrate u igru. U 27. minuti rezultat je poravnat na 12:12, a do kraja susreta domaća ekipa uspjela je i povesti i na odmor otići s dva pogotka prednosti (15:13).

Nastavak utakmice ponovno donosi odlično otvaranje naše ekipe – opet je u glavnoj ulozi vratar Kuzmanović koji u prve tri minute drugog dijela upisuje tri obrane, uspijevamo poravnati rezultat na 15:15, a nakon izvrsne intervencije Kuzmanović i zabija za vodstvo na prazan gol. Kuzma je opet briljirao večeras upisavši 17 obrana.

Nastavljamo s odličnom igrom i serijom 4:0 stižemo do nove prednosti od tri pogotka (16:19) pa je domaći trener Jovičič opet morao pritisnuti crveni gumb na zapisničkom stolu za novi time-out. Predah je urodio plodom za domaće rukometaše, uslijedilo je novo poravnanje 11 minuta prije kraja u razdoblju u kojemu smo u nepune četiri minute zaradili dva isključenja. Nazirala se ponovno triler završnica u kojoj nas je s dva fantastična pogotka Manuel Štrlek u 52. minuti odveo na novo vodstvo od dva pogotka (22:24). Držali su Gromovi ovu prednost do 55. minute, no slovenska je momčad uz zdušno bodrenje svojih navijača opet došla do poravnanja u 57. minuti. Za novo vodstvo našičke ekipe zabija Vejin iz sedmerca u 58. minuti. Dobro smo se držali u obrani i natjerali ekipu Gorenja u pasivan napad. Preostalo im je još samo jedno dodavanje koje je iz cepelina u izjednačujući pogodak pretvorio Haseljič. Četrdesetak sekundi prije kraja u našem posljednjem napadu priliku za postizanje pobjedničkog pogotka imao je Manuel Štrlek, no lopta je u ključnu kost pogodila vratara Skoka koji je također večeras bio izuzetno raspoložen upisavši 12 obrana. Na našu sreću ni domaće ekipa ne uspijeva realizirati posljednji, napad pa je večerašnja utakmica završila bez pobjednika.

Izborili smo pozitivan rezultat i u Našice se vraćamo neporaženi, no ostaje žal za propuštenom prilikom da ugrabimo kompletan plijen u čemu nam je definitivno nedostajalo i malo sreće. Sve čestitke i hvala našim navijačima, njih 40-ak u Velenje je stiglo organizirano autobusom, pa se uz bitku na terenu vodila i “bitka” navijača koji su zajednički stvorili odličnu atmosferu.

Našoj ekipi želimo sretan povratak u Našice, što brži oporavak i puno sreće u subotu u nastavku Premijerke protiv Varaždina.

 

Ključne riječi

EHF Eurospka liga
RK Gorenje Velenje
RK Nexe
Podijeli s prijateljima