Sutra nova rukometna poslastica u Našicama

EHF Euro ligaPonedjeljak, 20. Studeni 2023.

Gromovi su uspjeli malo predahnuti i uloviti zamah uoči nove europske utakmice koja je na rasporedu sutra u Našicama. Nešto lakši posao u domaćem prvenstvu i prilika za odmoriti nekoliko igrača dobro je došlo cijeloj ekipi koja je već krenula u pripremu za novu europsku utakmicu.  U goste nam stiže slovačka Považska Bystrica, ekipa s kojom smo odmjerili snage prošlog utorka u Slovačkoj. Vratili smo se s velikih 11 pogodaka prednosti, no Slovaci su se unatoč visokom porazu pokazali kao vrlo dobra ekipa, pa o nekakvom opuštanju ili formuli “lako ćemo” nema govora. Osim vodeće pozicije u grupi D, Gromovi su najefikasnija ekipa grupne faze natjecanja s gol razlikom 116:81, pa će naša ekipa zasigurno nastojati zadržati tu efikasnost u preostala tri kola.

Branko Tamše:

” Predstoji nam novi dvoboj protiv ekipe s kojom smo prije tjedan dana igrali na njihovom terenu u Slovačkoj. Upoznali smo ih i na neki način osjetili i sigurno ćemo proanalizirati tu utakmicu kako bismo otklonili greške koje smo radili. Bilo je puno dobrih stvari, ali radili smo i neke greške. Iako smo pobijedili s velikom razlikom, nipošto ne smijemo niti pomišljati da će to biti laka i jednostavna utakmica. Považska Bystrica je i u prvoj utakmici pokazala da voli igrati brz rukomet s jakom tranzicijom lopte, imaju vrlo dobru kombinatoriku u igri. S druge strane, mi ćemo nastojati odigrati što kvalitetnije u obrani, prekidati njihove napade i svakako nametnuti jak ritam i visoki tempo. Nadjačali smo ih u prvoj utakmici s našom širinom, pa ćemo pokušati primjeniti taj recept i u utorak. Očekujem da će tribine u našoj dvorani ponovno biti popunjene i da ćemo imati glasnu podršku naših navijača i nadam se da ćemo nastaviti ovaj lijepi pobjednički niz.”

Predrag Vejin:

„Odigrali smo odličnu utakmicu i uvjerljivo pobijedili na gostovanju u Slovačkoj i opravdano ćemo biti veliki favoriti sutra u Našicama. Svjesni smo da je Považska Bystrica dobra ekipa, igraju brz i atraktivan rukomet, no sigurno da nećemo dozvoliti bilo kakvo opuštanje. Želimo nastaviti ovaj sjajan niz i našim vjernim navijačima prirediti još jednu utakmicu za uživanje.”

Utakmica počinje u 18,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport1, no svi koji mogu neka dođu u dvoranu kako bismo još jednom napravili pravi navijački ambijent i dali podršku našim dečkima.

Ključne riječi

Branko Tamše
EHF European League
MŠK Považska Bystrica
Predrag Vejin
RK Nexe
Podijeli s prijateljima