Uskoro počinje Festival rukometa u Poreču

hrvatski kupPonedjeljak, 13. Svibanj 2024.

Završio je još jedan reprezentativni tjedan (team-week), a ovaj u koji smo zagazili danas, donosi pregršt rukometnih uzbuđenja na Festivalu rukometa koji će od 16. do 19. svibnja biti održan u Poreču. Uz završnicu Kupa Hrvatske i 47. Seminar za trenere, bit će odigrana i završnica Prvenstva Hrvatske za rukometaše do 17 godina. Na završnici će nastupiti i selekcija U17 RK NEXE, a put Poreča će u lipnju na završnicu državnog prvenstva i selekcije U15 i U11.

Prva ekipa odrađuje treninge i priprema se za polufinalnu utakmicu Kupa protiv Sesveta u četvrtak. Evo što je uoči završnice Kupa izjavio trener Krešo Ivanković:

„Uskoro nas očekuju i posljednje utakmice u ovoj sezoni za koje se marljivo pripremamo. Službeni je team-week i nedostaju nam igrači koji su sa svojim reprezentacijama, pa smo ekipi priključili i nekoliko mladih igrača. Atmosfera u momčadi je odlična, dečki super rade unatoč tome što smo na kraju još jedne iscrpljujuće sezone. Sigurno da su zalihe snage ali i koncentracija smanjeni, no uvjeren sam da će na terenu ostaviti i posljednji atom snage. U srijedu krećemo za Poreč gdje ćemo u četvrtak u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Sesveta pokušati izboriti finale Kupa Hrvatske. Ove smo godine protiv njih igrali dva puta, dobro smo ih proanalizirali i vrlo odlučni i iznimno motivirani iščekujemo tu utakmicu. Završnica Kupa je prilika da u dvije utakmice dođeš to trofeja koji bi nam strašno puno značio, tako da s puno optimizma krećemo na Festival rukometa. Na žalost, u Norveškoj se povrijedio naš vratar Kuzmanović na kojega nećemo moći računati, no to je sport i takve se stvari događaju. U ekipi imamo još dva vhunska vratara tako da se ne opterećujem previše s tom činjenicom, a Kuzmi naravno želim što skoriji oporavak.”

Po završetku ove sezone klub će napustiti Gianfranco Pribetić koji će svoju rukometnu karijeru nastaviti u Bundesligi. Evo i njegovih razmišljanja uoči odlaska u Poreč:

„Još jedna sezona bliži se kraju, za mene posljednja u dresu RK NEXE i bila bi super priča kada bih svoj četverogodišnji boravak u Našicama okrunio titulom. Pred nama je polufinale Kupa protiv Sesveta, jedni o drugima znamo sve i mislim da tu neće biti nikakvih iznenađenja. Siguran sam da nas očekuje jedna tvrda, teška utakmica u kojoj je i jednima i drugima cilj ući u finale. Dobro se pripremamo i radimo, sve nas je pomalo sustigao umor na kraju ove sezone ali uvjeren sam da ćemo skupiti glave i dati sve od sebe da se naprije plasiramo u finale, a nakon toga je sve moguće u toj jednoj utakmici. Nakon Kupa slijedi nam novi dvoboj sa Zagrebom, u slučaju njihove pobjede bila bi to i posljednja utakmica u ovoj sezoni, ali mi ćemo se potruditi da im to malo poremetimo. U svakom slučaju po završetku ove sezone selim u Njemačku, potpisao sam za TVB Stuttgart, poprilično sam uzbuđen zbog toga i jedva čekam da počnemo zajedno trenirati i raditi, no najprije treba završiti posao ovdje u Našicama i nakon toga se malo odmoriti.“

Ekipa i stručni stožer kreću na put za Poreč u srijedu, poslijepodne će odraditi trening, a onda u četvrtak kako kažu “idemo na glavu”. Utakmica počinje u 17,30 sati uz izravan prijenos na YouTube kanalu HRS-a ili Sportskoj televiziji. Finalni susret bit će odigran u subotu 28. svibnja u 17,00 sati uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske televizije.

Ključne riječi

Festival rukometa
Gianfranco Pribetić
Krešo Ivanković
RK Nexe
Podijeli s prijateljima