Vraćamo se iz Slovačke s +11 – MŠK Považska Bystrica – RK NEXE 28:39 (15:19)

EHF Euro ligaUtorak, 14. Studeni 2023.

EHF Europska liga, 3. kolo

MŠK Považska Bystrica – RK NEXE 28:39


(15:19)

Sporting Hall MSK, Považska Bystrica

Suci: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota (Poljska)

Delegat: Petr Novak (Češka)

MŠK Považska Bystrica: Plšek, Machác 6, Sloboda 2, Bystrický 5, Petrík , Jurák 4, Duriš 3, Durana 1, Adam, Stefina, Briatka 5, Vallo 2, Kvaššay, Valášek, Kovačin (5 obrana), Chabada, Gálik

Trener: Vaclav Straka

RK NEXE: Kuzmanović (1 obrana), Bakić 4, Vejin 2, Marguč 3, Car (7 obrana), Sršen 2, Radovanović, Jotić 7, Manci Mičević 2, Velkavrh, Bezjak, Štrlek 5, Moslavac 5, Tomić 3, Melić, Pribetić 6

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: MŠK Považska Bystrica: 5/5 ; RK NEXE: 1/2

Isključenja: MŠK Považska Bystrica: 8 minuta (Machác, Bystricky 2′, Jurak 2′, Duriš 2′); RK NEXE: 6 minuta (Bakić 2′, Vejin 2′, Moslavac 2′)

Prva gostujuća utakmica u ovoj sezoni EHF Europske lige završila je uvjerljivom pobjedom protiv vrlo dobre slovačke ekipe koja je večeras pružila više nego dostojan otpor.

Poprilično nervozno i dosta rastrgano su djelovali Gromovi na samom otvaranju utakmice. Prvih petnaest minuta prvog dijela obje su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a prvu veću razliku ostvarila je našička ekipa u 25. minuti odvojivši se na tri pogotka prednosti (7:10). Do odlaska na odmor Gromovi su uspjeli i “podebljati” prednost na +4 (15:19). Dosta toga nije štimalo u obrani koja je na mahove djelovala vrlo porozno što su domaći rukometaši koristili i zabijali na oduševljenje svojih navijača.

U nastavku puno bolje izdanje Gromova koji su jednostavno zaigrali puno agresivnije i čvršće u obrani, što je tjeralo domaće rukometaše da igraju duge napade, vrlo često uz podignute ruke sudaca. Polako je sve počelo sjedati na svoje mjesto, a nametanjem ritma i uspostavom apsolutne kontrole nad utakmicom, vratila se mirnoća i sigurna realizacija u napadu. Lovro Jotić bio je iznimno raspoložen u napadau večeras postigavši čak sedma pogodaka, a jedan manje zabio je Pribetić, dok su po pet puta protivničku mrežu tresli Štrlek i Moslavac. Do kraja utakmice prednost je narasla na velikih 11 pogodaka razlike, no to nije omelo sjajnu slovačku publiku koja nije prestajala skandirati i navijati za svoje rukometaše. Prekrasna gesta domaćih navijača dogodila se na kraju utakmice kada su Gromovi došli do ruba terena i zapljeskali navijačima, a oni su im uzvratili dugim skandiranjem NEXE, NEXE, Našice, Našice! No Gromovi su večeras imali podršku i trinaest svojih vjernih navijača, odnosno predsjednika, dopredsjednika, direktora i sportskog direktora te članova Uprave i klupskih djelatnika i simpatizera koji su također doputovali u Slovačku. Utakmicu je pratio i vjerni navijač NEXE Berislav Marks, rođeni Našičanin, koji već dugi niz godina živi u Njemačkoj, no koristi svaku prigodu doputovati na utakmicu ma gdje god da se igralo. Igrači su ga za tu vjernost odlučili nagraditi dresom na koji su se svi potpisali.

Pobjednički europski niz je nastavljen novom uvjerljivom pobjedom i s nova dva boda koja su nas učvrstila na prvom mjestu Grupe D. U drugom susretu naše grupe Braga je poražena na svom terenu od Skjerna s 25:32. U idućem kolu, za tjedan dana slovačka momčad stiže u Našice, a Gromove već u petak čeka nova prvenstvena utakmica u Premijerki protiv ekipe Metkovića u petak 17. studenog.

Bravo dečki i sretan put kući!

Ključne riječi

Albin Eter
EHF Europska liga
MŠK Považska Bystrica
RK Nexe
Podijeli s prijateljima