Vujović debitirao pobjedom na teškom gostovanju u Poreču – RK Poreč – RK NEXE 26:29 (13:11)

Paket24 Premijer ligaSubota, 02. Ožujak 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 3. kolo

RK Poreč – RK NEXE 26:29 (13:11)

SC “Veli Jože”, Poreč

Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb)

Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar)

RK Poreč: Muranović, Mataija, Krajcar 4, Rušnjak 1, Car, Boka, Vladić (7 obrana/2 sedmerca)), Krupić 4, Malinarich 5, Rađaković 3, Ćopić, Ivanković 2, Bajan 3, Čorić, Ljubić 4

Trener: Ilija Lovrinović

RK NEXE: Račić 3, Bakić 4, Vejin 1, Marguč 3, Car, Sršen 2, Radovanović (6 obrana/1 sedmerac), Manci Mičević 1, Velkavrh, Gadža, Bezjak 1, Štrlek 3, Moslavac 3, Cohen, Melić 5, Pribetić 3

Sedmerci: Poreč 3/4; NEXE  4/6

Isključenja: Poreč: 4 minute (Ljubić 2′, 2′); NEXE: 12 minuta (Bakić 2’2′, Račić 2′, Moslavac 2′, Cohen 2′, Pribetić 2′)

Pravo vatreno krštenje imao je trener Veselin Vujović na gostovanju u Poreču, no na kraju je njegov debi na klupi NEXE-a završio onako kako je i htio – pobjedom. Iako nitko nije očekivao lagan posao na uvijek vrućem gostovanju u Poreču, domaći su se rukometaši večeras pobrinuli da Gromovi teško dođu do pobjede. No, upisali smo nova dva boda i to je u ovom trenutku najvažnije. U vrlo kratkom vremenskom roku ekipa se morala prilagoditi smjeni na trenerskoj poziciji i na koncu su zahvaljujući kvaliteti i iskustvu u tome i uspjeli.

Otvorili smo utakmicu u velikom grču i poprilično nervozno, a to su izuzetno motivirani domaći rukometaši pokušali odmah i iskoristiti. Nošeni svojim navijačima, Porečani su više nego dobro parirali prvih deset minuta utakmice, a do kraja poluvremena su se uspjeli i odvojiti – najprije na dva, a ubrzo i na pomalo zabrinjavajuća četiri pogotka prednosti. Trener Vujović morao je u samo četiri minute iskoristiti čak dva time-outa kako bi primirio svoje igrače i zaustavio nalet domaćih rukometaša. Porečani su na vratima imali odlično raspoloženog Vladića koji je uspio obraniti čak dva sedmerca. Na odmor se odlazi s prednošću domaće ekipe od dva pogotka (13:11).

U nastavku opet puno bolje otvaranje domaćih rukometaša koji se ponovno odvajaju na +4 u 34. minuti (15:11). Na tribinama pravo oduševljenje, no nije dugo trajala radost domaćih navijača jer je uslijedilo puno bolje razdoblje u našoj igri, prije svega u obrani. U samo 5 minuta anulirali smo prednost domaće ekipe i poravnali na 15:15 pa je minutu odmora morao pozvati trener Poreča Olija Lovrinović. Uslijedilo je razdoblje u kojemu se igralo gol za gol, a u 46. minuti konačno smo ponovno preuzeli vodstvo pogotkom Borne Mancija Mičevića. Posljednjih desetak minuta utakmice proteklo je u vrlo dramatičnom ozračju. Domaći se rukometaši nisu predavali,  iako smo u više navrata ostvarili prednost od dva pogotka. S nekoliko fantastičnih pogodaka prednost su držala naša krila Bakić i Melić, te vanjski igrači Sršen i Moslavac. Bakić je u fazi obrane 5-1 na poziciji prednjeg igrača čuvao iskusnog Vedrana Mataiju i u jednom duelu bez lopte suci su mu dosudili dvije minute kazne, a nakon prigovora zaradio je još dvije. Burno je reagirao i temperamentni trener Vujović zaradivši već u svom prvom nastupu žuti karton, a vrlo živo biko je i na tribinama. Pripadnici domaće navijačke skupine aktivirali su dimnu bombu pa su suci na kratko prekinuli susret. Do kraja susreta pribraniji su ipak bili Gromovi, iako su se Porečani u 58. minuti uspjeli primaknuti na samo pogodak zaostatka (26:27). U samoj završnici sudbinu domaćih zapečatili su Bezjak i Bakić za konačnih 26:29.

Čestitke našim dečkima na novoj pobjedi i važnim bodovima, a svakako čestitati treba i mladoj ekipi Poreča koja je odigrala odličnu utakmicu.

Gromovi će večeras prenoćiti u Poreču, a sutra kreću put Ljubljane odakle će se avionom uputiti u Švedsku. Bravo dečki i sretan put!!

 

 

Ključne riječi

Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka. RK Poreč. RK NEXE
Podijeli s prijateljima